Anlık Bildirim

Moderna, Afrika’da aşı fabrikası kurmayı planlıyor

ABD merkezli dev ilaç şirketi Moderna, yaptığı yeni açıklamalarda 500 milyon dolar yatırım ile Afrika’da aşı üretim tesisi kurmayı planladığını ve yıllık 500 milyon doz aşı üreteceğini duyurdu.

İlaç şirketi Moderna, Afrika’da mRNA aşı fabrikası kurmayı planladığını ve bunun için 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. 

Moderna aşısı Tam Boyutta Gör

Yıllık 500 milyon doz aşı üretilecek

COVID-19’un da dahil olduğu aşıları üretecek olan tesiste yıllık 500 milyon doz aşının üretilmesi planlanıyor. Dev şirket ayrıca, yakın zamanda fabrikayı nereye kuracağını belirleyeceğini de duyurdu.

CEO Stephane Bancel de 7 Ekim Perşembe günü yaptığı açıklamalarda  bu tesisin ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan tesise benzer olacağını belirtti ve şunları söyledi: “COVID-19 aşımızı ve mRNA aşı portföyümüzdeki aşıları bu tesiste üretmeyi planlıyoruz.”

Şirketin bu kararı, dünya çapında zengin ülkelerde aşı bolluğu, gelişmekte olan ülkelerde ise aşı sıkıntısı yaşandığına dair süren tartışmaların alevlenmesinin ardından geldi. ABD hükümeti de yaptığı açıklamalarda şirketin bu kararını destekleyeceğini belirtti. 

Afrika'da aşı oranları hâlen düşük Tam Boyutta Gör

Pfizer ve BioNTech de geçtiğimiz temmuz ayında Afrikalı ilaç şirketi Biovac ile bir anlaşma imzalamış ve 100 milyon doz COVID-19 aşısının üretilmesine yardımcı olacağını ifade etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim