Anlık Bildirim

İsveç, Moderna aşısının kullanımını 30 yaş altı için durdurdu

İsveç tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre ülkede 1991 sonrası doğan insanlarda Moderna aşısının kullanımı oluşan yan etkiler sebebiyle durduruldu. Bunun yerine BioNTech aşısı kullanılacak.

İsveç Halk Sağlığı tarafından 6 Ekim Çarşamba günü yapılan açıklamalara göre Moderna’nın ürettiği Covid-19 aşısının 30 yaş altı insanlarda kullanımı ülke çapında durduruldu.

İsveç, Moderna aşısının kullanımını gençler için durdurdu Tam Boyutta Gör

Yetkililer bu kararın alınmasının sebebi olarak, aşının gençlerde kalp kası veya kalp zarı iltihabı (miyokardit ve perikardit) gibi yan etkilere yol açmasını gösterdi ve bu konuda endişeli olduklarını belirtti. Kararın geçici olarak verildiği, 1 Aralık tarihine kadar sürmesinin planlandığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “Halk Sağlığı Kurumu, 1991 sonrası doğan herkes için Moderna Covid-19 aşısının kullanımını oluşturduğu yan etkiler yüzünden oluşan endişeler nedeniyle durdurmuştur.”

“Pfizer/BioNTech aşısı olabilecekler”

Bunlara ek olarak 30 yaş altının Pfizer/BioNTech aşısı olabileceği de belirtildi: “Bu yaş grubunda bulunan insanların Pfizer/BioNTech aşısı olmaları gerekiyor.”

İsveç, Moderna aşısının kullanımını gençler için durdurdu Tam Boyutta Gör

Yetkililer, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 14.889’a çıktığını ve vaka sayısının 1 milyon 156 bin 248’e yükseldiğini de kamuoyu ile paylaştı. Hükümet, 19 Eylül günü yaptığı bir açıklamayla salgının ülke çapında kontrol altına alındığını açıklamış ve bütün kısıtlamaları kaldırmıştı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim