Anlık Bildirim

Bakan Murat Kurum müsilaj çalışmasındaki ilerlemeyi paylaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde 26 gündür süren müsilaj temizleme çalışmalarını halkla paylaştı. Ayrıca Kurum denizde yapılan denetimlerin de devam ettiğini söyledi.

Müsilaj çalışmasındaki 26 günlük ilerleme Tam Boyutta Gör

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün itibariyle Marmara Denizi'nde yapılan müsilaj çalışmasında kaydedilen ilerlemeyi paylaştı. Kurum'un açıklamasına göre şimdiye kadarki 26 günlük çalışmaların sonucunda Marmara Denizi'nden 10 bin 500 metreküp müsilaj toplandı. Ayrıca Kurum açıklamasında, 26 günün sonucunda bile gözle görülebilir bir ilerlemenin anlaşılabileceğini söyledi. 

Bakan Kurum Marmara'daki müsilaj problemini kökten çözmek için 3 yıllık bir program hazırladıklarını söyledi. Öte yandan Kurum önümüzdeki 1,5-2 yıl içerisinde bile çalışmalar neticesinde denizin eski haline kavuşabileceğini belirtiyor. 

Diğer bir taraftan yapılan incelemelere göre Marmara Denizi'ndeki asıl kirlilik kıyılarda. Yani denizin ortasında ve derinliklerde oksijenin azaldığına dair bir bulguya rastlanmadı. Araştırmacılar açısından bunun anlamı kıyıdaki tesislerin usullere aykırı bir şekilde çalışıyor. Murat Kurum bu yüzden de hızlı bir şekilde kıyıdaki tesislerin denetimi için harekete geçtiklerinin duyurusunu yaptı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim