Anlık Bildirim

Müzik CD'si satışları 17 yıl sonra ilk kez arttı

Dijital müzik platformları modern müzik endüstrisini ele geçirmesine rağmen CD ve plak satışları yeniden bir canlanma yaşıyor. Müzik CD'si satışları 2004'ten bu yana ilk kez arttı.

Müzik CD'si satışları 17 yıl sonra ilk kez arttı Tam Boyutta Gör

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yayınlanan verilere göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki CD satışları 2004'ten beri ilk kez arttı. Plaklarda yaşanan satış patlaması ile birlikte fiziksel müzik satışları tavan yapmış durumda.

Dijital müzik platformları modern müzik endüstrisinin can damarı olsa da fiziksel medya satışı koleksiyoner sayesinde yeniden canlandı. RIAA verilerine göre fiziksel müzik satışları geçen yıl sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.66 milyar dolara ulaştı.

Müzik CD'si satışları 17 yıl sonra ilk kez arttı Tam Boyutta Gör

Fiziksel medyanın kralı: Plak

Geçtiğimiz yıl CD gelirleri 2020'ye göre 100 milyon dolar artarak 584.2 milyon dolara yükselirken, plak satışları çok daha aktif bir büyüme gösterdi. 2021'de ABD'de 39.7 milyon plak satıldı ve toplam 1 milyar dolar gelir elde edildi.

Müzik CD'si satışları 17 yıl sonra ilk kez arttı Tam Boyutta Gör

Elbette ki müzik mağazaları bu trendden oldukça memnun. Mağaza yetkililerine göre CD'ler "tutulmasına" rağmen fiziksel medyada birincilik plakta. Fiziksel medya satışlarındaki yükseliş dijital platformlar haricinde gelir sağladığı için sanatçılar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim