Anlık Bildirim

Eski NASA astronotu: Uzay yürüyüşü sırasında boğuluyordum

Eski bir NASA astronotu olan Garret Reisman, yaptığı yeni bir açıklamada yaptığı uzay yürüyüşlerinin birinde kıyafetinin su ile dolduğunu ve bu yüzden neredeyse boğulduğunu ifade etti.

Eski bir NASA astronotu olan 53 yaşındaki mühendis Garret Reisman, yaptığı bir uzay yürüyüşü sırasında kıyafetinde meydana gelen bir arıza sebebiyle kıyafetinin su ile dolmaya başladığını ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Garret Reisman Tam Boyutta Gör

Reisman yaptığı açıklamalarda yaşadığı olayla ilgili astronotlara çağrıda bulunarak, “Kıyafetinizde su içmenizi sağlayan pipetin sıkı ve iyi bir şekilde takıldığından emin olun” ifadelerini kullandı ve sözlerine şunları ekledi: “Su sisteminde yaşanan arıza sebebiyle kaskımın içinin su ile dolmaya başladığını gördüm. Bir uzay yürüyüşü sırasında boğulan ilk astronot olma ihtimali beni çok korkuttu.”

Yüzey gerilimi hayatını kurtardı Tam Boyutta Gör

NASA’nın uzay giysilerinde, astronotların bir tüpü ısırarak su içmesini sağlayan bir sistem ve bir su torbası bulunuyor. Bu sistemde yaşanan bir arıza da bu korkunç olayın yaşanmasına sebep oldu. Reisman, yüzey gerilimi sayesinde suyun çoğunun torbada tutulabildiğini ve bu yüzden hayatta kalabildiğini ifade etti. 53 yaşındaki mühendisin bu olayı ne zaman yaşadığı bilinmiyor ancak 2008 ve 2010 arasında yaptığı üç uzay yürüyüşünden birinde olduğu tahmin ediliyor.

2011 yılında NASA’dan ayrılan Reisman şu sıralarda dev uzay şirketi SpaceX’te danışman olarak çalışıyor ve Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde mühendislik dersleri veriyor.

Daha önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Reisman bu tarz korkutucu bir olay yaşayan ilk astronot değil. Bir başka NASA astronotu olan Luca Parmitano da 2013 yılında yaptığı bir uzay yürüyüşü sırasında su içme torbasının kıyafetine sızması sebebiyle benzer bir durum ile karşı karşıya kalmıştı.

2013'te de benzer bir olay yaşanmıştı Tam Boyutta Gör

Bu olay Reisman’ın olayından çok daha ciddiydi. Kaskının neredeyse tamamının suyla dolduğunu ifade eden Parmitano yaşadıkları ile ilgili şunları söylemişti: “Hava kilidine geri dönmeye başladım. Gözlerim ve burnuma kadar su yükselmişti. Görmek gerçekten çok zordu. Hafızamı kullanarak hava kilidine dönmeyi başardım ve hayatta kaldım.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim