Anlık Bildirim

NASA, Samanyolu’nun evrimini inceleyecek olan teleskobu belirlediğini açıkladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), evrendeki ışık emisyonlarını arayarak Samanyolu Galaksisi’nin evrimini inceleyecek olan yeni teleskobunu seçtiğini duyurdu.

NASA, yaptığı yeni bir açıklamayla Samanyolu Galaksisi’nin ‘evrimini’ inceleyecek olan teleskobunu belirlediğini açıkladı. 

NASA, Samanyolu’nun evrimini inceleyecek olan teleskobu belirledi Tam Boyutta Gör

Onlarca yıllık bilimsel planlama ve konsept incelemesinden sonra NASA, Compton Spectrometer and Imager (COSI) adlı teleskobu uzaya göndereceğini açıkladı. 145 milyon dolar değerinde olacak olan bu görev, 18 Ekim’de yapılan açıklamaya göre 2025 yılında yapılacak.

Bir gama ışını teleskobu olan COSI, yörüngeye ulaştığında yıldızların yaşam döngülerinin yakın tarihini gözlemleyecek. Bunun yanı sıra Samanyolu’nda belirli kimyasal elementlerin nasıl ve nerede oluştuğunun haritasını çıkarmaya çalışacak ve bazı gizemli atomaltı parçacıklar hakkında veri toplayacak. 

NASA, Samanyolu’nun evrimini inceleyecek olan teleskobu belirledi Tam Boyutta Gör

"Kozmosta neler olup bittiği anlaşılacak"

Bu görev, Astrofizik Kâşifleri Programı’nın bir parçası olacak. Uzmanlar, COSI sayesinde kozmosta neler olup bittiğini anlamayı, Samanyolu'nun evrimi hakkında bilgi edinmeyi umduklarını ifade ediyorlar. 

2016 yılında da COSI cihazının Compton Spectrometer and Imager Explorer (COSI-X) isimli bir versiyonu süper basınçlı bir balonla 14 gün boyunca Dünya’nın etrafında dönmüştü ve ilk gama ışını patlamasını tespit etmeyi başarmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim