Anlık Bildirim

Uzay istasyonunda film çeken yönetmen: Mars veya Ay’da da film çekmek istiyorum

Uzaydaki ilk filmi çeken ekip geçtiğimiz günlerde Dünya’ya dönmüştü. Bunun ardından filmin yönetmeni Klim Shpenko, bir dahaki filmini Mars veya Ay’da çekmeyi planladığını açıkladı.

Klim Shipenko ve Yulia Pereslid 17 Ekim'de Dünya'ya döndü Tam Boyutta Gör

Rusya, geçtiğimiz haftalarda uzayda çekilecek ilk film olan “Vyzov”un ekibini Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndermişti. Ekip istasyonda 12 gün geçirdikten ve film çekimlerini tamamladıktan sonra 17 Ekim’de Dünya’ya sağ salim dönmüştü.

Şimdi de filmin yönetmeni Klim Shpenko, uzayda daha fazla film çekmek istediğini belirten açıklamalarda bulundu. Reuters’a göre Shpenko gazetecilere yaptığı basın açıklamasında Ay veya Mars’ta bir devam filmi çekmek istediğini ifade etti: 

“Başka filmler çekmeye hazırız. Uzay filmlerinin uzayda çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ay’la ilgiliyse Ay’a gidelim, Mars’la ilgiliyse Mars’a gidelim. Bu neden olmasın ki? Filmler neden sadece stüdyolarda çekilsin? Eğer mümkün olursa Ay’da veya Mars’ta bir devam filmi çekmek isterim" 

Shipenko Mars ve Ayda da film çekmek istiyor Tam Boyutta Gör

“Sinematik bir keşif”

Shipenko bu sözlerine ek olarak istasyonda film çekerken yaşadıklarına da değindi: “Filmdeki bazı sahneler Dünya’da hayal ettiğimden çok daha farklı gelişti. İnsanlar yüz yüze olduklarında, birinin baş aşağı durduğunu diğerinin ise farklı bir şekilde durduğunu görüyorsunuz, kamera da farklı pozisyonlarda duruyor. Çok farklı bir deneyim yaşıyorsunuz.” 

Rus yönetmen son olarak sözlerine şunları da ekledi: “Sahneleri üç veya dört düzlemde tamamen farklı bir şekilde çekmek benim için sinematik bir keşifti.” 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim