Anlık Bildirim

Nayib Bukele: Artık 1.1 milyon El Salvadorlu Bitcoin kullanıyor

Bitcoin’i resmi para ilan eden ilk ülke El Salvador’un başkanı Nayib Bukele, sadece on günde 1.1 milyon insanın Chivo Bitcoin (BTC) cüzdanı kullanmaya başladığını duyurdu.

El Salvador, geçtiğimiz hafta Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan etmişti. Başkan Nayib Bukele de Twitter üzerinden Bitcoin kullanımındaki olumlu artışı heyecanla duyurdu.

Başkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 1.1 milyon El Salvador vatandaşı şu an ülkede yasal ödeme aracı olan Bitcoin’i kullanmak için oluşturulan Chivo dijital cüzdanını indirmiş durumda. Cüzdanı indiren her vatandaşa 30 dolarlık BTC hediye ediliyor.

Bu sayı ülke nüfusunun yaklaşık olarak %17’sine denk geliyor. Buna ek olarak da ülkede kullanılan akıllı telefonların %65’inin Chivo’yu kullanmasına henüz izin verilmemesine rağmen indirme oranındaki artış başkan Bukele’nin dikkatini çekiyor.

Nayib Bukele: Artık 1.1 milyon El Salvadorlu Bitcoin kullanıyor Tam Boyutta Gör

Halkın tepkisi sürüyor

Ülkedeki vatandaşlar geçtiğimiz günlerde Chivo cüzdanı ve ATM’lerde sorunlar yaşadığını açıklamıştı. 15 Eylül’de de başkent San Salvador’da yasaya tepki için düzenlenen protestoda bir grup protestocu Bitcoin ATM’sini ateşe vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim