Anlık Bildirim

Nissan'dan dört yeni konsept: 2030'a kadar 23 yeni elektrikli model geliyor

Nissan, önümüzdeki beş yılda 20 yeni elektrikli model geliştirmek için 17.6 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu. Şirket ayrıca, içlerinde bir pickup'ın da bulunduğu 4 konsept gösterdi.

Nissan'dan elektrikli araçlara 17.6 milyar dolarlık dev yatırım Tam Boyutta Gör

Japon otomotiv devi Nissan, 2030 yılına kadar 23 yeni elektrikli model piyasaya süreceğini açıkladı. Bunlardan 15 tanesi tamamen elektrikli modeller olacak. Ayrıca şirket, bu konudaki vizyonunu göstermek için 4 tane de konsept çalışması sergiledi.

Nissan, önümüzdeki beş yıl içerisinde teknolojik yenilikler yapmak ve ürün gamını elektriklendirmek için 2 trilyon Yen (17.6 milyar dolar) yatırım yapacak. Bu beş yıllık süreçte tamamen elektrikli veya şirketin e-POWER hibrit teknolojisine sahip 20 yeni model piyasaya sürülecek. Japon şirket, 2026 itibariyle Avrupa'daki satışlarının yüzde 75'inin bu modellerden oluşmasını hedefliyor.

Nissan, hedefleri doğrultusunda mevcut lityum iyon batarya teknolojisini geliştirmeye devam edecek. Ayrıca batarya maliyetlerini 2028'e kadar yüzde 65 düşürmek için kobalt içermeyen teknolojiye geçiş yapacak. Bunun yanında 2028'de katı hal bataryaları kullanan bir elektrikli araç piyasaya sürmek de planlar arasında. Nissan, 2028'e kadar katı hal batarya paketlerinin maliyetini kWsa başına 75 dolara düşürmeyi hedefliyor.

Nissan'dan elektrikli araçlara 17.6 milyar dolarlık dev yatırım Tam Boyutta Gör

Japon üretici, planlarını anlattığı sırada dört yeni elektrikli araç konseptini de sergiledi. Bunların ismi Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out ve Nissan Hang-Out olarak açıklandı. Bunlardan ilki, şirketin CMF-EV platformu üzerine inşa edilmiş bir kompakt crossover olarak karşımızda. Max-Out ise fütüristik çizgilere sahip üstü açık bir konsept.

Nissan Surf-Out konsepti ise bir elektrikli pickup'ı resmediyor. Kasasının üstü açılıp kapanabilen aracın ön ve arka bölümünde aydınlatma olarak ekranlar kullanılıyor ve bu alanlarda çeşitli mesajlar yer alıyor. Nissan Hang-Out konsepti ise MPV benzeri gövde yapısı, sürgülü kapıları, 180 derece dönebilen koltukları ve arkadaki sinema perdesiyle doğaya kaçışlar için farklı bir deneyim sunuyor.

Nissan bu konseptlerin üretime girip girmeyeceği hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim