Anlık Bildirim

Nissan, tüm varlıklarını devrederek Rusya pazarından çıkıyor

Geride bıraktığımız mart ayında Rusya'daki üretim operasyonlarına ara veren Nissan, aradan geçen süreçte mevcut şartların değişmemesi nedeniyle Rusya'dan tamamen çıkma kararı aldı.
Nissan, tüm varlıklarını devrederek Rusya pazarından çıkıyor Tam Boyutta Gör
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlar sonrası bir otomotiv şirketi daha Rusya'dan çekilme kararı aldı. Japon otomotiv devi Nissan, Rusya'daki operasyonlarını durdurma ve buradaki fabrikasını satma kararı aldı.

Üretimi geçici olarak durdurmuştu

Nissan, işgalin başlamasının ardından mart ayında Rusya'daki üretimi geçici olarak durdurmuştu. O dönemde, eylül ayında yeniden operasyonlara başlamak için gerekli şartların oluşacağı düşünülüyordu ancak beklendiği gibi olmadı. Geçen ay bir duyuru yapan şirket, verdiği arayı 2022 sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Şimdi ise Nissan, daha önce verdiği kararların üzerini çizdi ve Rusya pazarından tamamen çıkma kararı aldı. Yapılan anlaşmaya göre Japon üreticinin Nissan Manufacturing Russia LLC şirketi altındaki tüm yerel operasyonları NAMI'ye (Otomotiv ve Motor Araştırmaları Enstitüsü) devredilecek.

Buna sadece St. Petersburg'daki üretim ve Ar-Ge operasyonları değil, Moskova'daki satış ve pazarlama merkezi de dahil. Nissan, devrettiği varlıklarını 6 yıl içerisinde geri alabilecek. Rusya'daki mevcut Nissan sahiplerine yönelik satış sonrası hizmetlerden Rus şirket AvtoVAZ sorumlu olacak.

Rusya'da daha önce de Renault şirketinin varlıkları Rus hükümetine devredilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim