Anlık Bildirim

Nvidia, İsrail’deki son derece önemli yapay zeka zirvesini iptal etti

Nvidia, İsrail'in Tel Aviv kentinde düzenlenecek olan Yapay Zeka Zirvesi'ni iptal etme kararı aldı. Bu karar, İsrail ile Filistin arasında patlak veren savaşın ardından alındı.
Nvidia, İsrail’deki yapay zeka zirvesini iptal etti Tam Boyutta Gör
Birkaç hafta önce Nvidia, şirketin CEO’su Jensen Huang'ın Yapay Zeka Zirvesi (AI Summit) kapsamında bir açılış konuşması yapmasının planlandığına dair bir duyuru yapmıştı. İsrail'de gerçekleştirilecek olan bu etkinlik Nvidia tarafından yapay zekâ alanındaki en son gelişmelere odaklanmak üzere özel olarak düzenlenecekti. Ancak firma için oldukça önemli olan zirve iptal edildi.

Nvidia’nın yapay zeka etkinliği iptal edildi

Nvidia AI Summit, firma için oldukça önemliydi zira hem Huang'ın hem de yetkililerin özellikle grafik teknolojileri aracılığıyla yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerine yaptıkları önemli yatırımlardan etkinlik kapsamında bahsetmesi bekleniyordu. Firmanın gelecek planlarına dair sinyalleri de yine burada vereceği düşünülüyordu.

Ancak Hamas’in saldırısı sonrası tekrardan patlak veren Filistin-İsrail savaşı ışığında Nvidia, bu etkinliği iptal etme gibi zor bir karar aldı. Bu iptalin ana nedeni katılımcıların güvenliğinin sağlanması olurken Nvidia tarafından etkinliğin ne zaman yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Benzer şekilde etkinliğin alternatif olarak kaydedilip kaydedilmeyeceği veya canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı da belirsiz.

15 ve 16 Ekim tarihlerinde iki gün sürecek zirveye, dünyanın en dinamik teknoloji merkezlerinden birinden gelen 2.500'den fazla geliştirici, araştırmacı ve karar vericinin katılması bekleniyordu. Nvidia, etkinlik için birçoğu yapay zekaya odaklanan 6.000'den fazla startup ile gelişen bir startup ekosistemine sahip olan İsrail'i seçmişti.

Kaynakça https://videocardz.com/newz/nvidia-calls-off-ai-summit-in-israel https://www.nvidia.com/en-il/ai-summit-israel/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim