Anlık Bildirim

Nvidia Hopper mimarisi 140 milyardan fazla transistör sayısı ile geliyor

Kripto paraların etkisi ile stok sıkıntıları yaşanan ekran kartı sektöründe rekabet giderek kızışıyor. Nvidia'nın Hopper mimarisinin 140 milyardan fazla transistöre sahip olacağı ortaya çıktı.

Nvidia'nın Hopper mimarisi iddialı geliyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

NVIDIA'nın RTX 4090 ve GeForce RTX 4080 gibi yeni nesil ekran kartlarına güç sağlayacak ''Lovalece'' GPU mimarisi yaklaşırken, veri merkezlerini hedefleyen ''Hopper'' mimarisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Intel, AMD ve Nvidia arasındaki rekabet kızışacak

Paylaşılan yeni bilgilere göre 140 milyardan fazla transistöre sahip olacağı iddia edilen Hopper mimarisi, ayrıca şimdiye kadar yapılmış en büyük yongalar arasına yerleşecek. Bununla beraber Ampere serisine kıyasla transistör sayısında neredeyse 3 kat artış sunacak yeni mimari, 900 mm² toplam zar alanı boyutuna ve HBM2 belleklere ev sahipliği yapacak.

7 nm işlem teknolojisi ile üretilen güncel Ampere mimarisine kıyasla 5 nm’ye geçiş yapması beklenen Lovelace ve Hopper mimarileri, üretim teknolojisindeki bu gelişme ile birlikte daha fazla güç verimliliği ve performansta büyük geliştirmeler sağlayacak. Ayrıca sunucu tarafında AMD'nin Aldebaran ve Intel'in Ponte Vecchio ekran kartları ile rekabet edecek Hopper mimarisinin çoklu bir çip tasarımı ile gelmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim