Anlık Bildirim

Nvidia yeni GeForce GTX 260 PCB'si ile maliyetleri düşürmeyi hedefliyor

Nvidia yeni GeForce GTX 260 PCB'si ile maliyetleri düşürmeyi hedefliyor

Nvidia maliyetleri düşürmek ve aynı segmentte yer alan AMD-ATi çözümlerine karşı daha rekabetçi olabilmek adına GeForce GTX 260'ın yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz Temmuz ayında anons edilen GeForce GTX 260'a Eylül ayı içerisinde paralel işlemci takviyesi yapılmış, geçtiğimiz yılın son günlerinde ise kullanılan grafik işlem birimi 55nm üretim teknolojisine adapte edilmiş yani kart üzerinde birkaç ay ara ile iki önemli değişiklik yapılmıştı. Haberimize konu olan yenileme operasyonu ise doğrudan performans ile ilgili bir gelişme değil. Gelen bilgilere göre Nvidia, GeForce GTX 260 modelinde maliyet azaltıcı bazı değişiklikler üzerinde çalışıyor. Peki nedir bu değişiklikler?

Satılmakta olan 55nm GT200b GPU'lu GeForce GTX 260 modelinde kullanılan P654 kod adlı baskılı devre tasarımından farklı olarak çalışmaları devam eden GeFore GTX 260 modelinde P897 kod adlı baskılı devre tasarımına yer verilecek. Maliyetleri düşürmek adına ilk değişiklik baskılı devre üzerinde olacak ve katman sayısı 10'dan 8'e indirileceği ve bunun kullanılmayan alanların veya gereğinden fazla bağlantıların sıkıştırılmasıyla sağlanacağı belirtiliyor. Kartın voltaj düzenleme biriminde de değişikliğe gideceği belirtilen Nvidia, FBVDDQ devresindeki faz sayısını 2'den 1'e indirecek.

Ayrıca kullanılacak ADP4100 kodlu voltaj düzenleme devresinin I2C arabirimine sahip olmadığı dolayısıyla voltaj kontrolünün mevcut kartlara kıyasla zorlaşacağı belirtiliyor. MOSFET paketlerinde de maliyet azaltıcı önlemler alacağı bildirilirken, Nvidia'nın kartın uzunluğunu sabit tutup yüksekliğini de yine maliyetler adına düşüreceği belirtiliyor. Ek olarak BIOS EEPROM kapasitesini 128Kb'dan, 64Kb'a indirileceği ve daha ucuz DVI konnektörlerinin kullanılacağı da bildiriliyor. Yapılacak bu değişikliklerle birlikte GeForce GTX 260'ın üretim maliyetlerinde 15$'lık azalma olması bekleniyor. Bu ayın üçüncü haftasında üreticilere sağlanmaya başlanması beklenen yeni tasarım GeForce GTX 260'ın Mart ayı ile birlikte raflardaki yerini alması beklenebilir.

Nvidia yeni GeForce GTX 260 PCB'si ile maliyetleri düşürmeyi hedefliyor

Üretim maliyetlerinin azaltıldığı yeni tasarım

Nvidia yeni GeForce GTX 260 PCB'si ile maliyetleri düşürmeyi hedefliyor

Satılmakta olan mevcut tasarım

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14880 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
üretim, grafik kartı ve
2 etiket daha Ekran Kartı geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim