Anlık Bildirim

Öne çıkan Google snippet'larına eklenen vurgu özelliğiyle birlikte aradığınızı bulmak artık çok daha kolay

Google, öne çıkan snippet'lar için içerik vurgulama özelliğini kullanıma sundu. Doğrudan web sayfasındaki içeriğin ilgili kısmına yönlendirme yapan bu özellik sayesinde aradığınızı bulmak daha kolay.

Öne çıkan Google snippet'larına eklenen vurgu özelliğiyle birlikte aradığınızı bulmak artık çok daha kolay Tam Boyutta Gör

Çeşitli algoritma güncellemeleri ve arama motoruna eklediği yeni özelliklerle daha iyi bir arama deneyimi sunmak isteyen Google, kullanıcıları doğrudan istedikleri bilgiye götüren içerik vurgulama özelliğini devreye aldı.

İstenilen bilgiye ulaşmak kolaylaşıyor

Son birkaç yıldır öne çıkan snippet'lar için içerik vurgulama özelliğini test eden arama devi, öne çıkan snippet'lara eklediği içerik vurgulama özelliğiyle birlikte, kullanıcıların istedikleri bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor.

Öyle ki kullanıcılar öne çıkan snippet'lara tıkladığında, doğrudan web sayfasındaki içeriğin ilgili kısmına yönlendirme yapılıyor ve Google'ın faydalı bulduğu yer sarı renkle vurgulanıyor. 

Öne çıkan Google snippet'larına eklenen vurgu özelliğiyle birlikte aradığınızı bulmak artık çok daha kolay Tam Boyutta Gör

Reklam gelirleri azalabilir

Google'ın öne çıkarılan snippet'lara eklediği içerik vurgulama özelliğiyle birlikte, kullanıcının istediği bilgi web sayfasının en sonunda olsa dahi snippet'a tıklanıldığında sayfa otomatik olarak aşağı kaydırılıyor ve buradaki ilgili içerik sarı renkle vurgulanıyor.

Bu özellik, kullanıcı deneyimini iyileştirse de vurgulanan içeriğin üstünde kalan reklamlar ziyaretçiler tarafından görüntülenmediği için site sahiplerinin reklam gelirlerini düşürebilir. Dolayısıyla site sahipleri reklam yerleşimlerini optimize etmek mecburiyetinde kalabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim