Anlık Bildirim

Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor

Arama devi Google, Chrome tarayıcısını gizli modda kullanan kullanıcılardan gizli bir şekilde veri toplamakla suçlanıyor. İddialar doğru çıkarsa Google, 5 milyar $ tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor Tam Boyutta Gör

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açılan bir sınıf davasına göre arama devi Google, kullanıcılar Chrome'un gizli modunu aktif etse dahi arka planda gizli bir şekilde veri toplamaya devam ediyor.

San Jose'deki federal mahkemede açılan dava, 1 Haziran 2016'dan itibaren gizli modu kullanan kullanıcıları kapsıyor. Mahkemeye yapılan şikayete göre Google, Chrome'u gizli modda kullanan kullanıcıların Google Analytics, Google AdSense gibi çeşitli Google servisleri aracılığıyla verilerini topluyor.

Davacılar, Chrome'u gizli modda kullanırken Google ile paylaşılan veriler üzerinde kontrol sahibi olduklarına inanmaya kasten aldatıldıkları gerekçesiyle Google'dan şikayetçi.

Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor

Google: "Gizli modda veri toplanabilir"

Bu iddialara karşı Google cephesinden gelen cevap ise şu şekilde: "Her yeni gizli sekme açtığınızda, daha önce de açıkça belirttiğimiz gibi web siteleri oturumunuz sırasında gezinme etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir." 

Kullanıcı gizliliğini ihlal etmekle suçlanan Google, iddialar doğru çıkarsa en az 5 milyar dolarlık bir maddi yaptırımla karşı karşıya kalabilir.  .

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9817 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim