Anlık Bildirim

Pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanlarına uygulanan yazma oturumları anksiyeteyi azaltabilir

University Hospital of North kurumundaki sağlık çalışanları her 3 haftada 1 maskelerini, steteskoplarını, eldivenlerini bırakacağı; düşüncelerini, anılarını ve hislerini yazacağı etkinliklere katıldı.

Pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanlarına uygulanan yazma oturumları anksiyeteyi azaltabilir Tam Boyutta Gör

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle birçok sağlık çalışanı psikolojik ve fizyolojik olarak olumsuz etkilenmiş ve bu durum bireylerin genel sağlığını da olumsuz yönde etkilemiş durumda bulunuyor.

Şimdi ise İngiltere’de bulunan the University Hospital of North kurumunda görevli sağlık çalışanları her 3 haftada 1 maskelerini, steteskoplarını ve eldivenlerini bırakacağı; düşüncelerini, anılarını ve hislerini yazacağı etkinliklere dahil edildi.

2 saatlik periyotlarla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen oturumlarda katılımcıların kendilerini ifade etmeleri ve yazmaları sağlandı.

Yazmak

Pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanlarına uygulanan yazma oturumları anksiyeteyi azaltabilir

Yapılan çalışma neticesinde yazma oturumlarının katılımcıların stresini ve genel endişelerini azalttığı tespit edilmekle birlikte oturumlar sürekli hale getirilebilir ve devamlılık sağlanırsa sağlık çalışanlarının üzerindeki anksiyete yükü biraz da olsa azaltılabilir.

Son olarak yapılan son çalışmalara göre sağlık Covid-19 pandemisi sebebiyle sağlık çalışanlarının %64’ünde tükenmişlik, %44’ünde kişisel yaşamda anksiyete ve 3’te 1’inde yalnızlık hislerinin görüldüğünü ekleyelim.

Yeni araştırma Psychiatry Advisor adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.psychiatryadvisor.com/home/practice-management/expressive-writing-and-mindful-mediation-are-among-techniques-that-help-physicians-cope-with-pandemic-related-stress/ https://www.medicalbag.com/home/features/expressive-writing-and-mindful-mediation-are-among-techniques-that-help-physicians-cope-with-pandemic-related-stress/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim