Anlık Bildirim

PlayStation 5 kontrolcüsü ilk kez net bir şekilde görüntülendi

Genel hatları itibarıyla DualShock 5'in DualShock 4'ten pek bir farkı yok. Yeni kontrolcünün yenilikleri, dışında değil içinde olacak.

PlayStation 5 kontrolcüsü ilk kez net bir şekilde görüntülendi

Sony'nin bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni ev konsolu PlayStation 5 detaylanmaya devam ediyor. Konsolun en merak edilen parçalarından birisi olan oyun kontrolcüsü de bugün ilk kez net bir şekilde görüntülendi.

Yeni kontrol cihazının genel hatları itibarıyla PlayStation 4 kolundan pek bir farkı olmadığı söylenebilir. Dokunmatik yüzeyin biraz daha büyük olması dikkat çekmiş. Bunun dışında ise sızan fotoğraflardan şu an için çok fazla detay seçmek mümkün değil. 

PlayStation 5 kontrolcüsü ilk kez net bir şekilde görüntülendi

Yeni kontrolcünün dış görünüş anlamında DualShock 4'e benzeyeceğini aslında zaten biliyorduk. PlayStation'ın mimari lideri olan Mark Cerny, daha önce yaptığı açıklamalarda bu yönde ifadeler kullanmıştı. Cerny, yeniliklerin kontrolcünün dışında değil içinde olacağını belirtmişti.

Yeni oyun kolunun şu ana kadar onaylanan özellikleri arasında dokunsal geri bildirim isimli yeni bir titreşim teknolojisi ve uyarlanabilir tetikçiler yer alıyor. Bu yenilikleri sızan fotoğraflarda görmemiz elbette mümkün değil.

PlayStation 5 kontrolcüsü ilk kez net bir şekilde görüntülendi Tam Boyutta Gör

Yeni kontrolcüde dokunmatik yüzeyin aynen yerini koruyor olması biraz enteresan olmuş. Dokunmatik yüzey bildiğiniz gibi DualShock 4'in en çok eleştirilen kısımlarındandı. Sony'nin büyük umutlarla tanıtımını yaptığı ancak oyun dünyasında pek de karşılık bulamayan dokunmatik yüzey, yeni kontrolcüde de yine maalesef önemli bir alanı kaplamaya devam edecek.

PlayStation 5, 2020'nin Kasım-Aralık aylarında piyasaya sürülecek. Yani artık bir yıldan kısa bir süre kaldı. Konsolun resmi tanıtımının önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8750 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, dualshock 5 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim