Anlık Bildirim

Playstation VR2 üretimi duraklatıldı: İşte nedeni

Konsol pazarının önemli isimlerinden Sony, bir süredir gündemde olan Playstation VR2 başlığının üretimini durdurdu. Stoklar bitene kadar üretime girmeyecek. İşte detaylar...
Playstation VR2'nin üretimi durdu! İşte nedeni Tam Boyutta Gör
Sony tarafından 2023 başlarında tanıtılan Playstation VR2 bir süredir gündemden düşmüyor. Kaçıranlar için ilk altı hafta içinde 600.000'den fazla satan başlığın çok yakında PC desteği kazanacağı belirtilmişti. Ancak geçtiğimiz saatlerde, şaşırtıcı bir gelişme paylaşıldı. Bloomberg'den gelen bilgilere göre Sony, Playstation VR2'nin üretimini durdurdu.

PS VR2 üretimi kısa süreliğine durdu

Bildiğiniz gibi 550 dolar fiyat etiketiyle PS5'e özel olarak tanıtılan PS VR2, kullanıcılardan olumlu eleştiriler almayı başarmıştı. Ancak birinci taraf oyunların yetersizliği ve PC desteğinin bulunmaması gibi sorunlar, cihazı hızla geri planda bıraktı. Şimdi ise Bloomberg, Sony'nin iki milyondan fazla PSVR2 ürettiğini  ancak satışların önemli ölçüde yavaşladığını bildirdi.

Bu da envanter fazlalığı nedeniyle PS VR2 üretiminin kesilmesine neden oldu. Analistlere göre VR başlığı, ilk yılında bir milyonun biraz üzerinde sattı. Bunun yarısından fazlası ilk 6 haftada gerçekleşirken, geçtiğimiz tatil sezonundaki satışlar beklentilerin altında kaldı. Hatta en yakın rakibi Meta Quest 2 ve 3 önemli ölçüde daha fazla sattığını belirtiliyor.

Her halükarda Sony, PlayStation odaklı gelişmelere devam ediyor. Zira sevilen yapımların PC portlarının yanı sıra, PS VR2'nin çok yakında PC desteği kazandığını göreceğiz. PS VR2'nin tekrar üretimine gireceği tarih ise şu an için belirsiz. Ancak bü süreçte, çeşitli indirim ve fırsatlar ile karşılaşabiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim