Citroen’in yıl sonu değerlendirme toplantısında 2019’a ilişkin bazı veriler paylaşan PSA Türkiye Genel Müdürü Olivier Cornuaille, grubun Türkiye stratejisi ve Türkiye otomotiv pazarı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
İlginizi Çekebilir
Cornuaille, Citroen’in 2019 yılında daralan Türkiye otomotiv pazarında satışlarını bir önceki sene ile aynı seviyede tutarak pazar payını yüzde 2.5’a çıkarttığını ve markalar sıralamasında iki basamak yükseldiğini belirtti. 2020 yılı beklentilerinin de olumlu olduğunu aktaran Cornuaille, yılın ilk yarısında geçen yıla göre 2 kat daha fazla satış yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Tofaş ile ortak üretim yapılabilir
PSA ile Fiat Chrysler’ın birleşmesine de değinen Olivier Cornuaille, bu durumun Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. PSA’nın tüm fabrikalarında kapasitenin dolu olduğunu ve bu nedenle Fransız şirketin Türkiye’de üretimi değerlendirebileceğini söyledi. Cornuaille, “Birleşme ile 3 milyon araç ortak platformda üretilebilir. Bu noktada Tofaş’ın Bursa fabrikası çok önemli. Tofaş çok iyi bir şirket ve iyi bir üretim merkezi. Evlilikten sonra yeni fırsatlar gündeme gelecektir” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Bkz. "Tesla, araçlarının kendiliğinden hızlandığı iddialarını reddetti"
Uygun altyapı olmadığı için elektriklileri getirmeyeceğiz
PSA bünyesindeki markalar 2020 yılında Türkiye’de 8 yeni model satışa sunacak. Üçü tamamen yeni, beş tanesi ise makyajlı modellerden oluşacak araçlar arasında yeni Peugeot 208 ve Opel Corsa da bulunacak. Fakat bu modellerin yüzde 100 elektrikli versiyonları Türkiye’ye gelmeyecek. Cornuaille’in açıklamalarına göre Türkiye’de henüz elektrikli araçlara uygun bir altyapı bulunmuyor.
https://www.haberturk.com/fransizlardan-bursa-da-uretim-sinyali-2559914-ekonomi Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Daha elektrikli araç sayısı bu seviyelerdeyken şarj ağı bu kadar yayıldıysa bir de satış sayıları 10binleri yakaladığındaki durumu göz önünde bulundurun..
Asıl soru şu; Avrupa da elektrikli araç sayıları artarken dizel sayıları azaldığı durumda Türkiye’ye elektrikli araçları getirmesi mi mantılı yoksa dizelleri satmaya çalışması mı mantıklı... umarım bu düzeni bir firma kırar da bu değişen pazarın dışında kalırlar..