Anlık Bildirim

Qualcomm’dan şok hamle: Dizüstünde ARM’ı bırakıyor

Qualcomm gelecek yıl sonlarında Nuvia girişiminin geliştirdiği yenilikçi yonga mimarisini temel alarak ürettiği Snapdragon işlemcileri dizüstülerde kullanacak.

Qualcomm’un yeni hamlesi Nuvia Tam Boyutta Gör

Apple’dan ayrılan deneyimli yonga mühendislerinin kurduğu Nuvia girişimi bir dönem oldukça ses getirmişti. Daha verimli bir yonga mimarisi geliştiren Nuvia, Apple’ı bile korkutmuş ve davalık olmuşlardı. Apple’ın korktuğu başına geliyor. 

Qualcomm’un yeni gözdesi Nuvia

Nuvia bilindiği üzere Qualcomm tarafından 1.4 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. O dönem telefonlardan bilgisayarlara ve otonom sürüş sistemlerine kadar Nuvia teknolojilerinin kullanılacağı belirtilmişti. İlk adım atılıyor. 

Qualcomm patronu Cristiano Amon yaptığı açıklamada dizüstü bilgisayar segmentinde iddialı olmak istediklerini ve 2022 sonlarında Nuvia mimarileri temelinde tasarlanmış Snapdragon yongalarına geçiş olacağını duyurdu. 

Qualcomm’un yeni gözdesi Nuvia Tam Boyutta Gör

Qualcomm hali hazırda ARM tabanlı tasarımlarından yola çıkarak dizüstü bilgisayar yongaları hazırlıyordu ancak özellikle Apple M1 karşısında çok yetersiz kalması firmayı harekete geçirmişti. Sonrasında da Nuvia satın alımı geldi. 

Windows 11 aslında ARM yongalarının masa üstü sistemlerdeki genel problemlerini gidermeye yönelik önemli adımlar da atmıştı ancak Qualcomm kesin kararlı. Muhtemelen Nuvia ekibi ile yapılan ilk çalışmalar oldukça önemli bir potansiyel ortaya çıkarmış olacak ki Qualcomm ısrarından vazgeçmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim