Anlık Bildirim

Toshiba’nın bellek bölümü bir türlü satılamadı

Bir kaç aydır bellek bölümünü satmak için Bain Capital konsorsiyumu ile görüşmeler yürüten Japon devi Toshiba, ödemelerin zamanı konusunda henüz anlaşma sağlayamadı.

Nükleer enerji sektöründe yaşadığı sıkıntıların ardından ekonomik olarak darboğaza giren Toshiba, çareyi bellek bölümünü satmakta bulmuştu. Satış görüşmeleri son aşamaya gelmiş olsa da ödemelerin zamanı konusunda anlaşma henüz sağlanamadı.

Taraflar anlaşamıyor

27 milyar dolar değer biçilen Toshiba’nın bellek bölümü için pek çok konsorsiyum firmanın kapısını çalmıştı. Apple ve Foxconn’un dahil olduğu konsorsiyum 27 milyar dolara kadar çıkmıştı. Broadcom’un dahil olduğu konsorsiyum ise 19 milyar dolar önermişti.

Toshiba ise 19 milyar dolar teklif veren Bain Capital liderliğindeki Japonya Kalkınma Bankası, Japonya Yenilik Fonu ve SK Hynix tarafından oluşturulan konsorsiyumda karar kılmıştı. Kararda 26 Japon şirketin yatırım yaptığı Japonya Yenilik Fonu etkili olmuştu.

Satışın önündeki tek engel Western Digital ile olan anlaşmazlık. WD şirketin ortağı olduğu için satışta söz sahibi olmak istiyor. Toshiba ise ortağına yonga teknolojilerine erişimi engelleme baskısı yaparak aradan çekilmesini istiyor. İki firma da temelinde bu sorun yatan çeşitli sebeplerle birbirlerini yetkili kurumlara şikayet etmişti.

Konuya hakim kaynakların verdiği bilgilere göre Bain Capital konsorsiyumu firmanın WD ile arasında olan anlaşmazlığı çözmesini ve ödemeyi de bu aşamadan sonra yapmayı istiyor. Toshiba ise anlaşmazlığı zaten çözeceğini ve ödemelerin hemen yapılmasını istiyor. Zira sıcak para ile kendisini zarardan kurtararak Tokyo borsasından çıkarılma riskini bertaraf edecek.

Bellek bölümü çok başarılı olduğu için Toshiba’nın eli güçlü. Eğer şartlarını kabul ederse başka bir konsorsiyuma da davet gönderebilir. Hatta Foxconn liderliğindeki konsorsiyumun teklifini değerlendirmeye aldığı konuşuluyor. Şimdilik ortada net bir sonuç yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim