Anlık Bildirim

Razer farelerinde ilginç açık

Güvenlik araştırmacıları Razer marka fareyi bilgisayara bağladıktan sonra indirilen kurulum dosyasının sistem yetkilerini kazandığını ve derin bir erişim hakkı elde ettiğini tespit etmiş.

Razer fareleri tehlikede Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının önemli isimlerinden Razer’ın ürün ailesinin birisinde önemli bir açık tespit edildi. Kablolu veya kablosuz olması fark etmeksizin ortaya çıkan açık işletim sisteminde risk oluşturuyor. 

Razer farelerdeki tehlike nedir?

Güvenlik araştırmacısı Jon Hat yaptığı incelemelerde Razer farelerinin bir açık barındırdığını keşfetmiş. Farenin kablosunu veya kablosuz adaptörü bilgisayara taktığınız zaman Windows Güncelleme ilgili Razer kurulum dosyasını indiriyor ve sistem yetkileri ile çalıştırıyor. 

Sistem yetkisi Windows dosya yöneticisine ve Powershell yetkilerine erişim sağlıyor. Özellikle bilgisayara fiziksel erişim ile bu yetkilerin elde edilebileceği belirtiliyor. Yani uzaktan bir sunucu devreye girmiyor. 

İyi haber Razer’ın açık ile ilgili bilgi sahibi olması ve bir yama için çalışmaların başlaması. Kurulum dosyasını incelemeye alan Razer yamayı kısa süre içerisinde yayınlayacağını belirtiyor ve herhangi bir üçüncü taraf yazılımın dosyaya erişim sağlamadığını da vurguluyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim