Anlık Bildirim

Razer markasının kurucusu hayatını kaybetti

Razer markasının bugünlere gelmesine vesile olan ve oyuncu farelerinin piyasada kendisine yer edinmesine öncülük eden Robert Krakoff geçtiğimi hafta hayatını kaybetti. 

Razer Tam Boyutta Gör

Bugün oyun dünyasında kendisine önemli bir yer edinen Razer firması kurucusundan acı haber geldi. Razer’ın kurucusu ve aynı zamanda oyuncu farelerinin öncüsü sayılan Robert Krakoff hayatını kaybetti. 

Robert Krakoff kimdir?

Razer aslında bir firma olarak doğmamıştı. Kärna adındaki firmanın ticari markası olarak faaliyet gösteriyordu. 1999 yılında Robert Krakoff’un katkılarıyla Fitch firması tarafından ilk oyuncu faresi geliştirildi. Bu fare bir dönem top olarak bildiğimiz küre şeklindeki modülü kullanıyordu ve opto-mekanik şifreleme ile hareketlerini 2000dpi seviyesinde takip edebiliyordu. 

O dönem tüm fare modellerinden daha hızlı olan modelin adı Razer Boomslang olarak belirlenmişti. Razer’ın tanınmasını ve popüler olmasını sağlayan oyuncu fareleri serüveni de böylece başlamış oldu. Krakoff o dönem bir ilke imza atarak Johnathan “Fatal1ty” Wendel ile tarihi bir anlaşma imzalamıştı. Razerguy lakabı da bu dönemde takıldı. 

Kärna firması 2001 yılında iflas edince Krakoff ve şimdiki CEO Min-Liang Tan bir araya gelerek 2005 yılında Razer firmasını kurdu. Son yıllarında President Emeritus adıyla Razer’a danışmanlık yapan Krakoff, 81 yaşındaydı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim