Anlık Bildirim

Resmen açıklandı: Yalova Belediyesi’ne siber saldırı!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Yalova Belediyesi'nin sunucularına siber saldırı gerçekleşti. Sunucudaki bazı dosyalar şifrelendi.

Resmen açıklandı: Yalova Belediyesi’ne siber saldırı! Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle bilişim departmanları genellikle evden çalışıyor. Siber saldırganlar bu durumu fırsat bilerek daha agresif bir şekilde kamu birimlerine ve büyük şirketlere saldırı gerçekleştiriyor. Bu saldırıların son kurbanı Yalova Belediyesi oldu. Kuruma saldırı yapıldığı resmen doğrulandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre belediyeye ait dosyalar şifrelendi ve bu dosyalara erişim sağlanamıyor. Bu nedenle belediye sakinlerinin bazı bilgilerine erişim sağlanamıyor. Bu durum bazı hizmetlerin aksamasına neden oldu.

Saldırı, 30 Ağustos 2020 saat 01.00 ile 09.00 saatleri arasında gerçekleşti. Belediyenin kullandığı sunucular kilitlendi. Saldırı sabah saat 09.00’da fark edildi. Sunucu ve firewall incelendiğinde dışarı veri akışına rastlanılmadığı belirtiliyor.

Saldırı nedeniyle çalışanların, kullanıcıların ve müşterilere ait kimlik, iletişim, lokasyon, müşteri işlem ve finans verilerinin etkilendiği bildirildi. İhlalden etkilenen tahmini kişi sayısının bu aşamada belirlenemediği, araştırmalara devam edildiği açıklandı. Saldırı hakkındaki inceleme çalışmaları sürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4088 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yalova belediyesi, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim