Anlık Bildirim

Resmen duyuruldu: MWC 2020 iptal edildi

GSM Birliği ve Barcelona şehir yönetimi bir araya gelerek MWC 2020 Mobil Dünya Kongresi'ni koronavirüs riski nedeniyle iptal etme kararı aldı. Beklenen tanıtımlar sonra yapılacak.

Resmen duyuruldu: MWC 2020 iptal edildi Tam Boyutta Gör

2020 yılının en büyük mobil ürünler ve teknolojiler fuarı olması beklenirken Çin'deki koronavirüs salgını nedeniyle arka arkaya ünlü isimlerin katılmayacağını duyurmasıyla önemini kaybeden MWC 2020 ya da Mobil Dünya Kongresi iptal edildi.

Son karar verildi

Düzenleyici GSM Birliği gün içerisinde zaten iptal konusunu açıklamış ancak sigorta işlemleri nedeniyle şehir yönetiminin bir sağlık acil durumu ilan etmesi gerektiğini belirtmişti. Vali ise acil duruma gerek olmadığı yönünde bir açıklamada bulunmuştu.

GSM Birliği tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada şehir yönetimi ile bir araya gelerek MWC 2020 fuarının iptal edilmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını duyurdu. Birlik MWC 2021 fuarını sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte sağlık acil durumu konusunda bir açıklama yapılmadı.

Aslında Barcelona şehrinde henüz bir koronavirüs vakası görülmedi ancak bir hafta boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 bin kişi şehirde seyahat edecek. Bunların önemli bir kısmı da Çin'den gelecek. Bu bakımdan ortada potansiyel bir risk oluşmuştu.

Fuarda Galaxy A21 ve Galaxy A11, LG V60 ThinQ, Sony Xperia 5 Plus, Xperia 1.1, Nokia 8.2, Nokia 5.2 gibi pek çok önemli modelin duyurusu bekleniyordu. Bu modeller önümüzdeki haftalarda bağımsız etkinliklerle tanıtılacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim