Anlık Bildirim

Mikro kontrolcülerde gelişmiş yapay zeka dönemi başlıyor

ARM Cortex-M55 işlemcisi ve ARM Ethos -U55 yapay zeka birimi mikro kontrolcü yapılarında çok daha gelişmiş yapay zeka işlemlerinin yapılmasına imkan tanıyacak.

Mikro kontrolcülerde gelişmiş yapay zeka dönemi başlıyor

Makine öğrenme veya derin öğrenme gibi tanımlara sahip olan yapay zeka işlemleri akıllı telefonlardan televizyonlara ve beyaz eşyalara kadar her alana el atmış durumda. ARM şimdi mikro kontrolcü yapılarında da yapay zeka işlemleri çalıştıracak.

ARM Cortex-M55 nedir?

Firmanın duyurduğu yeni ARM Cortex-M55 işlemcisi mikro kontrolcülerde gelişmiş yapay zeka işlemlerine olanak tanıyor. Armv8.1-M mimarisi ile vektör işleme performansını arttıran mimari ayrıca cihaz üzerinde dijital sinyal işleme ve makine öğrenme yeteneklerini de geliştiriyor. Cortex-M55 yapay zeka ile en uyumlu mikro kontrolcü işlemcisi olarak tanıtıldı.

ARM Ethos-U55 nedir?

Diğer taraftan ARM Ethos-U55 çekirdeği ise sektörün ilk mikro nöral işlemci birimi olarak dikkat çekiyor. Akıllı cihazlarda verimli makine öğrenme işlemleri çalıştıracak olan ARM Ethos-U55 çekirdeği Cortex-M55 ile uyumlu bir ikili oluşturacak. Yeni yapının geleneksel mikro işlemcilere göre yapay zeka performansında 480 kat daha iyi olması bekleniyor. Önceki M serisine göre ise 15 kat daha iyi performans, 5 kat daha iyi sinyal işleme performansı ve enerji verimliliği sunuyor.

ARM'ın geniş bir yazılım ve araç kütüphanesiyle desteklediği yeni mikro kontrolcü yapıları 5G döneminde yapay zeka işlemlerinin cihaz üzerinde yapılarak kişisel verilerin güvenliği kaygılarını azaltmayı planlıyor. Giyilebilir cihazlardan akıllı ev eşyalarına kadar pek çok alanda cihaz üzeri gelişmiş yapay zeka performansı çok daha büyük avantajlar sunabilir.

Amazon, Alif Semiconductor, Bestechnic, Cypress, Dolby, Google, NXP, Samsung, STMicroelectronics gibi pek çok firma yeni yapıların tasarlanmasında destek sunmuş. Yakın gelecekte bu firmaların akıllı cihazlarında Cortex-M55 ve ARM Ethos -U55 yongalarını görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim