Anlık Bildirim

RTÜK'ün Spotify hakkındaki kararı açıklandı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify tarafından yapılan lisans başvurusunun olumlu sonuçlandığını açıkladı. Spotify, 10 yıllık lisans satın aldı.

RTÜK'ün Spotify hakkındaki kararı açıklandı Tam Boyutta Gör

Dijital yayıncılığa RTÜK denetiminin gelmesinin ardından video platformlarının yanı sıra müzik platformlarının da RTÜK’ten lisans alması gerekiyor. RTÜK, başvuru süresinin son saatlerinde lisans için başvuran Spotify hakkındaki kararını açıkladı.

RTÜK’ten yapılan açıklamada Spotify’a lisans verilmesiyle ilgili olarak, “Uluslararası müzik platformu Spotify’ın başvurusunu değerlendiren RTÜK, aldığı kararla kuruluşa lisans verdi. Spotify RTÜK’ten aldığı isteğe bağlı yayıncılık lisansıyla 10 yıl süreyle Türkiye’de faaliyetlerini sürdürebilecek.” denildi.

RTÜK, Ekim 2020’deki açıklamasında Spotify’ın en geç 72 saat içerisinde lisans başvurusu yapması gerektiği, aksi halde erişim yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. Spotify son saatlerde lisansbaşvurusunu yaptı. RTÜK bu başvurunun bugün olumlu sonuçlandığı açıklandı. Benzer durum Tidal için de yaşanmış ve Tidal başvuru yapmadığı için ülkemizden erişime kapatılmıştı. Sonraki aylarda başvuru yapıp yeniden erişime açıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13267 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha rtük Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim