Anlık Bildirim

Samsung LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolamayı tek bir yongada birleştiriyor

Samsung LPDDR5 uMCP adıyla geliştirilen yeni birleşik yonga tasarımında LPDDR5 RAM bellek modülleri ve UFS 3.1 depolama modülleri bir arada kullanılabiliyor.

Samsung bellek üretiminde maliyeti düşürüyor Tam Boyutta Gör

Gerek RAM bellek teknolojileri konusunda gerekse de depolama teknolojileri konusunda oldukça önemli bir konumda bulunan Samsung, farklı çözümlerle sektöre avantaj sağlamanın yollarını arıyor. 

Samsung LPDDR5 uMCP nedir?

Samsung bugün taşınabilir sistemler için hem LPDDR5 bellek üretimi hem de UFS 3.1 depolama birimi üretimi yapıyor. Bu teknolojiler hali hazırda en üst versiyon ve önemli bir verimlilik avantajı sunuyorlar. 

Samsung LPDDR5 uMCP ise bu iki teknolojinin bir araya geldiği çözümün adı oldu. Yeni çözümde LPDDR5 RAM bellek ve UFS 3.1 depolama tek bir yongaya entegre ediliyor. Hem maliyet düşüyor hem de verimlilik üst seviyede oluyor. 

11.5mmx13mm ölçülere sahip olan yeni tasarımda DRAM performansı 25GB/s olurken depolama performansı da 3GB/s oluyor. Bir önceki standartları taşıyan birleşik çözüme göre yüzde 50-100 civarında bir artış elde ediliyor. 

Samsung orta seviye akıllı telefonlarda da bu çözümün kullanılabileceğini düşünüyor. 6GB/128GB ve 8GB/256GB ve 12GB/512GB kapasitelerde üretilen bellek yongaları çok kısa süre içerisinde piyasaya sürülmüş olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim