Anlık Bildirim

Samsung dijital fotoğraf çerçeveleri için yeni medya işlemcileri hazırlıyor

Samsung dijital fotoğraf çerçeveleri için yeni medya işlemcileri hazırlıyor

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung, son dönemin öne çıkan cihazlarından dijital fotoğraf çerçeveleri için yeni medya işlemcileri üzerinde çalışıyor. Firmanın 65nm üretim teknolojisiyle hazırladığı, S5L2010 serisi yeni yongalar ARM9 işlemci çekirdeğini temel alıyorlar. 1024 x 768 piksel çözünürlüğündeki analog ve sayısal LCD ekranlar ile kullanımına olanak tanıyan görüntü kontrolcüsüyle desteklenen yeni işlemciler dokunmatik kontrollü ekran kullanımına, SLC/ MLC NAND tabanlı açılışa ve LCD arka aydınlatması için LED PWM sürücü desteğine sahip.

Bu özelliklere ek olarak çift kanal ses çıkışı ve TV-Out - DVB-T arabirimleriyle kullanılabilen işlemciler, gömülü bellekler için gelişmiş bellek arabirimine de sahip. SD/MMC/SM/MS/CF/xD gibi bellek kartı formatlarının desteklendiği yeni çözümler ile gelişmiş grafik yeteneklerinin de sunulacağı ayrıca USB 2.0 OTG, infrared girişi ile gerçek zamanlı işletim sistemi desteği sağlanacağı bildiriliyor. MPEG-1/2/4, Xvid, Motion JPEG, MP3, WMA, OGG ve AAC formatındaki medya dosyalarını oynatabilen işlemcilerin yüksek çözünürlükteki JPEG görüntüleri sadece 1 saniye içerisinde çözümleyebildiği de ifade ediliyor.

Örneklendirmesi başlayan S5L2010 serisi işlemcilerin önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde hacimli üretime girmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim