Anlık Bildirim

Samsung dizüstü bilgisayarlar için RGB LED panel hazırlıyor

Samsung dizüstü bilgisayarlar için RGB LED panel hazırlıyor

Maliyet gözetilerek hazırlanan netbook yani mini-bilgisayarların yanı sıra dizüstü bilgisayar üreticileri netbook'lardan daha büyük olan ultra-ince tasarımlı sistemlere de ilgi duymaya başladı. Apple'ın MacBook Air modeliyle gündeme gelen bu segment AMD'nin Yukon platformunu geliştirdiğini açıklamış hemen ardından da Intel, CULV platformuyla, ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlara yönelik çözümler sağlayacağını duyurmuştu.

Platform bazındaki hareketlilik komponent üreticilerinin de dikkatinden kaçmıyor. Alanında dünya devi isimlerden birisi olan Samsung'un, ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlar için yeni bir panel hazırladığı belirtiliyor. Firmanın üzerinde çalıştığı 15.6" boyutundaki RGB Led-backlit panelin yılın ikinci yarısında kullanıma sunulacağı ve özellikle yüksek fiyat segmentinde yer alan ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Daha yüksek renk doygunluğu sağlayacağı belirtilen RGB LED teknoloijili yüksek-renkli panelin sunacağı görsel kaliteye karşın maliyet noktasında fiyatları yükseltebileceği belirtiliyor. Apple'ın MacBookt Air ve Dell'in Adamo modeli gibi ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarların özellikle netbook'lardan daha güçlü, standart dizüstü bilgisayarlardan ise daha taşınabilir sistem arayışındaki profesyonellerin artan ilgisi, komponent kalitesini de arttıracak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim