Anlık Bildirim

Samsung dünyanın ilk 90Hz OLED dizüstü ekranını geliştirdi

OLED dizüstü ekranların tazeleme hızı yarışında ilerlemesini sağlayacak hamle Samsung’dan geldi. Dünyanın ilk 90Hz OLED dizüstü ekranı Mart ayında piyasaya sürecek.

Samsung dünyanın ilk 90Hz OLED dizüstü ekranını geliştirdi Tam Boyutta Gör

Monitörlerde başlayan ekran tazeleme hızı yarışları artık dizüstü segmentine de sıçramış durumda. Son olarak 365Hz seviyesine çıkabilen oyuncu dizüstüleri görnüştük. Samsung ise OLED ekran tarafında vites arttırmak niyetinde.

İlk 90Hz OLED ekran

Samsung Display tarafından yapılan açıklamada dünyanın ilk 90Hz OLED dizüstü ekranının geliştirildiği duyuruldu. 14 inçlik boyutta olan OLED ekranın Mart ayında müşterilere tedarik edileceği belirtiliyor.

Diğer ekran türlerinde 365Hz seviyeleri yakalanırken OLED ekranlarda 90Hz tazeleme hızı haliyle biraz daha düşük ancak sahneler arasındaki geçiş daha çabuk olduğu için LCD tarafındaki karşılığı biraz daha fazla. Yapılan testlerde 90Hz OLED ekranın sahne geçişlerinde 120Hz LCD ekran ile aynı sonuçlar verdiği görülmüş.

Daha canlı renkler ve görüntüler sunabilen OLED ekranlar bununla birlikte halen yüksek maliyet çizgisini koruyor. Dizüstü pazarında tazeleme hızı arayanların haliyle ilk tercihi LCD ekranlar oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim