Anlık Bildirim

Samsung planlı eskitme iddialarını reddetti

Apple'dan sonra şimdi de Samsung planlı eskitme soruşturmasına dahil oldu. İtalya'da devam eden soruşturmada Samsung tarafı iddiaları yalanladı. Ayrıntılar haberimizde...

Apple'ın eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlatması teknoloji gündemini oldukça meşgul ederken şimdi de akıllara Samsung'un da eskiyen cihazlarını yavaşlatıp yavaşlatmadığı soruları geldi. İtalyan hükumeti bu duruma el attı ve Apple ile Samsung hakkında yazılım güncellemeleriyle mobil telefonları yavaşlatmak ve müşterileri yeni telefon almaya zorladıkları yönündeki iddialarla ilgili soruşturma başlattı. 

Samsung planlı eskitme iddialarını reddetti Tam Boyutta Gör
 

İtalya'da kullanıcı raporları baz alınarak Samsung aleyhine açılan soruşturmada Güney Koreli teknoloji devi sessizliğini bozdu. Samsung tarafından yapılan açıklamada, "Samsung, hiçbir cihazı için ömrü boyunca performansını düşürecek herhangi bir yazılım güncellemesi yayınlamamaktadır. Gerçekleri netleştirebilmek adına İtalyan mercilerle işbirliği halindeyiz." ifadelerine yer verildi. 

Daha önce Apple'ın eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlattığı nedeniyle birçok ülkede sayısız dava açıldı ancak Samsung böyle bir durumla ilk kez İtalya'da karşılaştı. Soruşturma sonucunda firmanın suçlu bulunulması durumunda Samsung, milyonlarca euro ceza ödemek zorunda kalabilir.

Apple Özür Diledi

Yapılan testler sonucunda Apple'ın iOS güncellemeleriyle eski iPhone modellerini yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Şirket bu durumu kabul ederek kullanıcılarından özür diledi. Yavaşlamanın kaynağı olarak ise ömrünün tamamlamış ya da tamamlamak üzere olan bataryalar gösterildi. Elbette Apple'ın bu açıklamaları büyük tepkilere neden oldu ve firma, birtakım hamlelerde bulundu. Bunlardan ilki; pil değişim ücretlerinde yaşanan indirim oldu. Apple'ın ikinci ve bir diğer önemli hamlesi ise Tim Cook katıldığı bir televizyon programında, iPhone'ların yavaşlamasına neden olan "güç yönetimi" seçeneğinin yayınlanacak olan yeni iOS güncellemesiyle kullanıcılar tarafından isteğe bağlı olarak devre dışı bırakabileceğini açıklaması oldu.

Apple tarafından yaşanan gelişmeler bu şekildeyken tüm bu yaşananlar karşısında Samsung tarafına ve diğer üreticilere de kuşkuyla bakılıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7348 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, planlı eskitme ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim