Anlık Bildirim

Şehir bazında 7 günlük vaka sayıları açıklanacak

Sağlık Bakanı Koca, "Şehirlerin 7 günlük vaka ortalaması canlı olarak yayınlanacak" dedi. Kısıtlamalar bölgesel olarak gevşetilecek.

Şehir bazında 7 günlük vaka sayıları açıklanacak Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, vaka sayıları, mutasyonlar, aşı anlaşmaları ve tedbirlere değindi.

Bakan Koca, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren vaka sayılarının il bazında haftalık olarak açıklanacağı duyurdu. Bakan Koca, "Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak. Böylelikle gerektiğinde İl Hıfzıssıhha Kurullarımız bölgesel olarak kararlar alabilecekler. Artık planlanabilir bir gelecek için bölgesel çalışmaların da yürütülebileceği bir döneme geçiyoruz." dedi. Türkiye genelindeki vaka tablosu ise aynı şekilde açıklanmaya devam edecek.

Vaka sayısının haftalık olarak açıklanmasında, kısıtlamaların şehir bazında gevşetilme planı yatıyor. Bakan Koca’nın ifadelerine göre Mart ayında her şehirde farklı tedbirler uygulanacak. Örneğin bazı şehirlerde restoranlar açılırken bazı şehirlerde bu kısıtlama devam edecek.

Pazartesi gününden itibaren şehirlerin 7 günlük vaka sayısı ortalaması aşağıdaki adresten görüntüleyebilirsiniz:

https://covid19.saglik.gov.tr/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim