Anlık Bildirim

Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti Windows bilgisayarları coşturacak

Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti önceki nesillere göre neredeyse iki kata varan performans artışları ile ARM tabanlı Windows dizüstü bilgisayarların rekabette daha iyi yer tutmasını sağlayacak. 

Snapdragon 8cx Gen 3 özellikleri Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un dün genel hatlarıyla tanıtımını yaptığı Snapdragon 8 Gen1 amiral gemisi yonga seti bugün detaylanmaya başladı. Konsolların ardından Windows dizüstülere sunulacak olan Snapdragon 8cx Gen 3 karşınızda. 

Snapdragon 8cx Gen 3 neler sunacak?

Snapdragon 8cx Gen 3 önceki nesle göre yüzde 85 daha iyi çoklu çekirdek performansı ve yüzde 60 grafik performansı sunuyor. 5nm süreci ile dizüstü bilgisayarlarda çok daha verimli bir performans görebileceğiz. Bununla birlikte sızıntılar Apple M1 yonga setinin gerisinde kaldığını göstermişti ancak yine de firma açısından önemli bir gelişme diyebiliriz. 

Qualcomm çekirdek yapısı hakkında bilgi vermiyor ancak performans artışlarına bakarak Cortex-X2 ve yeni Cortex çekirdeklerini kullanacağı tahminini yapabiliriz. Ayrıca Windows cihazları açısından ilk 5nm yongası da Snapdragon 8cx Gen 3 olacak. 

Snapdragon 8cx Gen 3 Tam Boyutta Gör

Yapay zekâ tarafında da 3 kata kadar performans artışı getiren yonga seti fansız çalışma esnasında çok daha iyi sürdürülebilir performansı olduğunu da belirtiyor. Üreticiler Snapdragon X65 7.7Gbps ve Snapdragon X62 4.4Gbps modem arasında tercih yapabiliyor. WiFi 6 ve WiFi 6E standart olarak geliyor. 

Bunların haricinde yapay zekâ destekli gürültü engelleme ve yankı engelleme, gerçek zamanlı tüm kameralardan görüntü alabilme gibi özellikle uzaktan eğitim amaçlı avantajlar da mevcut. Snapdragon 8cx Gen 3 gelecek yılın ilk yarısında piyasada olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim