Anlık Bildirim

Snapdragon G3x el konsollarına geliyor

Snapdragon G3x yonga seti yeni dönemde Steam Deck tarzındaki x86 el konsollarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Razer başta olmak üzere üreticiler kolları sıvamış durumda. 

Snapdragon G3x Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un resmen tanıttığı Snapdragon 8 Gen1 amiral gemisi yonga seti sadece mobile değil geniş bir yelpazede ürün ağına hitap edecek. Bunlardan birisi Steam Deck tarzındaki gelişmiş el konsolları olacak. 

Snapdragon G3x neler sunuyor?

Qualcomm ilk etapta Snapdragon 8 Gen1 adıyla yeni yonga setini duyurdu ancak daha önce sızdırılan Snapdragon 8Gx Gen1 isimlendirmesi hakkında bir bilgi verilmedi. Henüz yeni isimlendirme nasıl olacak bilinmiyor ancak karmaşa giderek büyüyor. 

Yeni sızdırılan bilgilere göre Snapdragon G3x adıyla yeni bir varyant el konsollarına hitap edecek. Henüz bu varyantla ilgili net detaylar yok ancak yine Cortex X2, Elite Gaming, özel FPS optimizasyonları yoğun bir şekilde hissedilecek. 

Qualcomm zaten bir süredir geliştiricilerle yakın çalışma içerisindeydi ve odak noktası da yeni ARM tabanlı Windows bilgisayarlardı. Özellikle Steam Deck gibi hamleler x86 tarafında oyun dünyasını hareketlendirecek gibi görünüyor. Razer’ın da bir prototip üzerinde çalıştığı belirtiliyor ancak Qualcomm bu noktada nasıl bir katkı yapacak şimdilik bilemiyoruz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim