Anlık Bildirim

Sony PSP'nin gelecekteki frimware güncellemeleri ile eklenecek olan yenilikler

Sony'nin PSP için Internet gezgini gibi yenilikler içeren versiyon 2.0 firmware güncellemesinin üstünden 1.5 ay geçmeden gelecekteki güncellemelerde popüler el konsoluna neler ekleneceği hakkında bilgiler Internette dolaşmaya başladı. Sony'nin PSP için ileriki zamanlarda çıkartacağı firmware güncellemeleriyle PSP'ye e-mail almak ve göndermek için ayrı bir programdan tutunda, geliştirilecek Internet gezgini ile web sayfalarında gezinmenin yanında kullanıcılara Video dosyaları download edip, bunları memory stick e kaydedebilme ve ya Internetten sürekli yayın halinde olan video görüntülerini izleyebilme (Internet üzerinden yayın yapan TV ve ya benzeri) olanakları verilecek.

PSP yazılım geliştirme bölümü başkanı Izumi Kawanishi, Gamespot'da yayınlanan söyleşisinde, PSP için leriki zamanlarda çıkacak güncellemeler ile cihaza ne gibi yenilikler ekleneceği hakkında bilgiler verdi. Versiyon 2.0 güncellemesi ile PSP ye eklenen Internet gezgini ileride çok daha geliştirilerek video ve ya oyun içeriği downloadlarına izin verecek bir yapıya getirilecek. Ayrıca kullanıcılar yeni Internet gezgini ile Internet üzerinden yayın yapan TV ve ya benzeri akan video içeriğini görüntüleyebilecekler. Izumi Kawanishi, yeni Internet gezgininde içerik hakları yönetimi ile ilgili geliştirmeler düşünüldüğünüde sözlerine ekliyor.

Asıl ilginç olan nokta kullanıcılar yeni geliştirilecek olan Internet gezginini oyun oynadıkları sırada da görüntüleyebilecekler. Kullanıcı oyun oynarken oyunu o an için dondurup, Internet gezgini açıp, üreticinin hazırladığı oyun ile ilgili içeriğin bulunduğu resmi sayfadan, yeni harita, ses ve ya güncellemeleri download ettikten sonra yeni içerikle birlikte oyunu kaldığı yerden oynamaya devam edebilecek. Izumi Kawanishi, yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılara birde e-posta alıp gönderebilmeleri için program sunacaklarını belirtiyor. Yeni program sayesinde kullanıcılar video ve ses içeriğinin bulunduğu e-postalar alıp gönderebilecekler.

Görünen o ki, Sony popüler el konsolunu ileride Pocket PC'lerin kullanım alanlarına iyice sokacak. Film izlemek, oyun oynamak, müzik dinlemek, Internet'de gezmek, e-mail alıp göndermek, video ve ya oyun içeriği download etmek gibi özelliklerini ileriki güncellemelerle kazanacak olan PSP'nin Pocket PC lerden tek eksik tarafı dokunmatik bir ekran olacak gibi görünüyor. Tabi PSP için bulunan mini klavyeleri saymazsak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim