Anlık Bildirim

Elon Musk: Starship’in ilk yörünge uçuşu Ocak 2022’de yapılacak

SpaceX CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklamalarda, Starship uzay aracının ilk yörünge uçuş denemesinin Ocak 2022 yılında yapılmasının planlandığı ifade edildi.

SpaceX CEO’su ünlü milyarder Elon Musk, şirket tarafından geliştirilen uzay aracı Starship’in ilk yörünge uçuşunun ne zaman yapılacağı ile ilgili konuştu.

Starship aracı Tam Boyutta Gör

Musk yaptığı açıklamalarda ilk yörünge uçuşunu Ocak 2022’de yapmayı ‘umduklarını’ söyledi: “Aralık ayında bir dizi test yapmayı planlıyoruz ve Ocak ayında uçuşu gerçekleştirmeyi umuyoruz”

Ulusal Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen sanal bir etkinlikte konuşan Musk, şunları da sözlerine ekledi: “Bu ilk lansmanla ilgili çok fazla risk bulunuyor. Bu yüzden başarılı olamama ihtimalimizin bulunduğunu söylemek istiyorum. Ama ilerlemeler kaydedeceğimizden ve aracı 2022 yılı içinde yörüngeye ulaştıracağımızdan emin olabilirsiniz”

SpaceX’in bu görev için Federal Havacılık Dairesi’nden (FAA) fırlatma lisansı alması gerekiyor. FAA’nın da yıl sonuna kadar gerekli değerlendirmeleri yapması ve bu lisansı şirkete vermesi bekleniyor.

SpaceX’in yeniden kullanılabilir olmasını planladığı ve üzerine en çok yoğunlaştığı uzay aracı olan Starship’in gelecekte Ay’a, Mars gibi yerlere insan ve kargo taşıyacak olan görevlerde kullanılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim