Anlık Bildirim

NASA, uzay enkazları sebebiyle astronotların uzay yürüyüşünü erteledi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Kasım günü ISS’teki astronotlar tarafından yapılması planlanan uzay yürüyüşü uzay enkazı riski nedeniyle ertelendi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), paylaştığı yeni bir açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) gerçekleştirilmesi planlanan uzay yürüyüşünün ertelendiğini duyurdu. Yetkililer bu ertelemeye sebep olarak istasyon etrafında artan uzay enkazlarını gösterdi.

Uzay enkazları yürüyüşün ertelenmesine sebep oldu Tam Boyutta Gör

30 Kasım’da yapılması planlanan uzay yürüyüşünde iki astronotun ISS’te bulunan arızalı bir anteni değiştirmesi planlanıyordu; ancak pazartesi günü geç saatte yetkililer ‘tehlikeli’ olarak nitelendirilebilecek uzay enkazlarının istasyona yaklaştığı haberini aldı. Bu haberin ardından da yürüyüş daha ileri bir tarihe ertelendi.

NASA erteleme ile ilgili ayrıntılı bilgi vermedi ancak enkaz durumunun araştırılacağını, istasyon güvenli olana kadar yürüyüşün yapılmayacağını ifade etti. Ayrıca, ilk defa uzay enkazları sebebiyle bir uzay yürüyüşünün ertelendiği de açıklamalar arasında yer aldı.  

Yörüngede milyonlarca uzay enkazı dolaşıyor Tam Boyutta Gör

Rusya’nın füze denemesi binlerce enkaz oluşturdu

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Rusya, bir anti-uydu füze denemesi gerçekleştirmişti. Bu denemeden sonra da yörüngeye binlerce uzay enkazı yayılmış, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlar tehlikeye atılmıştı. Gelen haberlerde de ISS’in uzay yürüyüşünü tehdit eden enkazların Rusya sebebiyle oluşmuş olabileceği belirtildi.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından paylaşılan raporlara göre Dünya yörüngesinde 10 cm’den büyük 36.000’den fazla, 10 cm’den küçük ise 1 milyondan fazla uzay enkazı bulunuyor. Gün geçtikçe artan bu enkazlar hem gezegenimiz hem de uzay görevleri için büyük bir tehlike oluşturuyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim