Anlık Bildirim

SpaceX, Starlink’in hızını artırmak için daha alçak yörüngeyi hedefliyor

SpaceX, hız kesmeden daha fazla Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirirken görünüşe göre firma, bazı ikinci nesil Starlink uydularını 340 km-360 km yükseklikteki yörüngeye yerleştirmek istiyor.
SpaceX, Starlink’i hızlandırmak için daha alçak yörüngeye inecek Tam Boyutta Gör
SpaceX’in halihazırda alçak dünya yörüngesinde 5.400 adetten fazla Starlink takımyıldızı uydusuna sahip ve bu sayı sürekli olarak yeni fırlatmalarla artıyor. Öte yandan SpaceX, Starlink internetinin hızlarını artırmak için bazı uyduları yaklaşık 200 kilometre daha yakın yörüngeye yerleştirmek için ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) izin istiyor.

SpaceX, bu hafta FCC’ye bazı ikinci nesil Starlink uydularını 340-360 kilometre yükseklikteki yörüngede çalıştırmak için yasal izin talebinde bulundu. Bu isteğin onaylanması halinde SpaceX, daha alçak yörünge sayesinde iyileştirilmiş sürdürülebilirlik ve tüketiciler, işletmeler ve ilk müdahale ekipleri için kalite artışı vadediyor.

SpaceX, Starlink’i hızlandırmak için daha alçak yörüngeye inecek Tam Boyutta Gör
Firma aynı zamanda daha düşük irtifalarla birlikte tüketiciler için daha yüksek kaliteli, daha düşük gecikmeli uydu hizmeti sağlamanın yanında uzaktan çalışmayı, uzaktan eğitimi, tele-sağlığı ve acil durum müdahalelerinde artan talebe ayak uyduracağını beyan ediyor. SpaceX’in 340-360 km aralığındaki irtifa talebi ilk değil. Şirket geçtiğimiz yıllarda da bazı ikinci nesil uyduların bu aralıkta çalıştırılmasını önermişti. Halihazırda ise Starlink uyduları 525, 530 ve 535 km irtifalarda çalışıyor.

Daha düşük irtifadaki Starlink uyduları sadece daha düşük gecikme ve daha yüksek hızlar getirmeyecek. SpaceX’e göre alçak irtifa sayesinde olası çarpışma riskleri de azalacak. Aynı zamanda, daha alçak yörüngeler, uyduların yörüngeden çıkarılmasını ve atmosferde yanmasını içeren emekliye ayırma süreçlerini kolaylaştırabilir. Bununla birlikte SpaceX’in talebinde hız iyileştirmelerinden rakamsal olarak bahsedilmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim