Anlık Bildirim

SpaceX, uydu internet hizmeti için haftada 5 bin çanak anten üretebiliyor

SpaceX şirketinin, uydu internet hizmeti Starlink için haftada 5 bin adet çanak anten üretebildiği için abonelik taleplerine yetersiz kaldığı ortaya çıktı.

SpaceX, uydu internet için haftada 5 bin çanak anten üretebiliyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink halihazırda 100.000'den fazla kişi tarafından kullanılıyor. Hizmetin kullanıcılarındaki aylık artışın yaklaşık 10.000 olduğu belirtiliyor. Ancak yakın gelecekte tüm talebi karşılaması olası görünmüyor. Zira bu yıl Mayıs ayının başında yarım milyondan fazla insan Starlink'e bağlanmak için sıradaydı.

Üretim hacmi artırılacak ve ekipman fiyatları düşecek

Abone tabanında bu kadar yavaş bir artışın nedeni nedir? Uydu interneti olan bölgelerin kapsama alanı gerçekten yetersiz mi? Starlink halihazırda dünya çapında 14 ülkede faaliyet gösteriyor ve bunların kapsamı kesinlikle caydırıcı değil, ancak ekipman kitleri yetersiz durumda. Görünüşe göre şirket haftada sadece 5.000 uydu anteni üretiyor. Starlink sistemi aracılığıyla ağa erişmek için yeterli sayıda başka bileşen olsa bile, uydu çanağı üretiminin küçük hacimli olması yeni abone bağlantılarını açıkça engellemekte.

SpaceX, uydu internet için haftada 5 bin çanak anten üretebiliyor Tam Boyutta Gör

SpaceX Finans Direktörü Bret Johnsen, Satellite 2021 konferansında Starlink uydu internet ekipmanı için üretim hacmini açıkladı. Ona göre şirket, çanak üretimini artırmaya çalışacak ve bu yıl içinde daha uygun fiyatlı bir çanak anten sunacak. Şu anda Starlink bağlantı kitinin fiyatı 500 dolar, ancak yeni çanağı içeren kitin yarı fiyatına olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim