Anlık Bildirim

Starlink kullanıcı sayısı önemli bir eşiği aştı

Starlink uydu internet hizmeti anlık olarak 70 bin kullanıcı sayısına dayanmış durumda. Kutuplara erişim planının yanında uçakta WiFi için de çalışmalar devam ediyor.

Starlink hızlı büyümesine devam ediyor

Elon Musk’ın çılgın projelerinden Starlink uydu internet hizmeti hızlı büyümesine devam ediyor. Yıl sonunda ülkemizde de hizmete girmesi beklenen Starlink kullanıcı sayısı önemli bir eşiği geride bıraktı. 

Starlink bilindiği üzere SpaceX firmasının minik uydular üzerinden global çapta hızlı internet erişimi sağlaması projesi. SpaceX şu anda 72 yörünge katmanında 1021 adet aktif Starlink uydusuna sahip. 

2021'e de hızlı bir giriş yapan şirket, bu yıl 2000 uydu sayısını geride bırakmayı hedefliyor. Uzun vadede ise Starlink filosunun önümüzdeki yıllarda 12 bin uydu ve daha sonra 42 bin uydu olacak şekilde genişletilmesi bekleniyor. 300Mbps hızları hedefleyen Starlink uçaklara da internete hizmeti verecek. 
 

Starlink hızlı büyümesine devam ediyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk yaptığı açıklamada Starlink anlık kullanıcı sayısının 69420 seviyesine ulaştığını duyurdu. Henüz kısıtlı bölgelerde hizmet veren platform için rakam oldukça önemli. Zaten Musk da önemli bir eşiği aştıklarını belirtiyor. 

Global çapta internet sağlama amacı olsa da henüz kutuplarda Starlink hizmeti mevcut değil. Elon Musk yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde bu bölgelere de hizmet ulaştırmayı planladıklarını bildirdi. Diğer taraftan uçakta WiFi için Boeing 737 ve Airbus A320 modellerine odaklanacaklarını ve Gulfstream iş jetleri için de testlerin başladığını dile getirdi. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim