Anlık Bildirim

Tek doz Johnson & Johnson aşısının %66 oranında etkili olduğu öne sürülüyor

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ediyor. Çeşitli ülkeler aşı geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ederken Johnson & Johnson firması aşı hakkında açıklama yaptı.

Tek doz Johnson & Johnson aşısının %66 oranında etkili olduğu öne sürülüyor Tam Boyutta Gör

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken çeşitli ülkeler ve firmalar aşı geliştirme ve uygulama çalışmalarına devam ediyor. Şimdi ise Johnson and Johson şirketi geliştirdiği aşının %66 oranında koruma sağladığını açıkladı.

Dev şirket geliştirdiği aşının orta ve ağır şiddetteki koronavirüs vakalarının önlenmesinde %66 oranında koruma sağladığını öne sürdü.

Faz 3 çalışmaları

Tek doz Johnson & Johnson aşısının %66 oranında etkili olduğu öne sürülüyor Tam Boyutta Gör

Belçika merkezli ilaç şirketi 44.000 kişide yapılan Faz 3 çalışamalarına dayanarak aşının ağır enfeksiyonları %85, hastaneye yatış ve ölüm oranlarını ise %100 oranında engellediğini iddia etti.

Son olarak açıklanan oranlar Pfizer/BioNTech ile Moderna'nın açıkladığı oranların gerisinde olmasına rağmen uzmanlar sonuçların direkt olarak mukayese edilemeyeceğini çünkü çalışmalara hafif enfekte olan vakaların dahil edilmediğini belirtiyor.

Kaynakça https://www.bbc.com/news/health-55857530 https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55860228 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim