Anlık Bildirim

Tesla, elektrikli otomobil fabrikası için Suudi Arabistan ile görüşüyor

Kısa süre önce Türkiye, Tesla’nın kuracağı yeni üretim tesisi için talepte bulunurken firma diğer seçeneklerle de görüşüyor. Son bilgilere göre Tesla, Suudi Arabistan ile temas halinde.
Tesla, yeni fabrikası için Suudi Arabistan ile görüşüyor Tam Boyutta Gör
Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü milyarder Elon Musk’tan Tesla'nın Avrupa'daki 2, dünyadaki 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurmasını talep etmişti. Türkiye, Tesla’nın yeni fabrikası için yatırımı kendisine çekmeye çalışırken elektrikli otomobil firması, diğer seçenekleri de değerlendiriyor. Belirtilenlere göre Tesla, Suudi Arabistan ile yeni üretim tesisi için görüşmelere başlamış durumda.

Tesla, Suudi Arabistan ile görüşüyor

Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu yıl içinde yeni üretim tesisi için yatırım kararını vermesi bekleniyor. Musk, pazar günü önce Erdoğan ile görüştükten sonra bugün de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşecek. WSJ’ye göre ise Tesla ile Suudi Arabistan, krallıkta bir üretim tesisi kurmak için ilk görüşmeleri de bugün gerçekleştirdi.

Haberde Suudi Arabistan'ın Tesla'ya, şirketin elektrikli araçları için ihtiyaç duyduğu belirli miktarlardaki metal ve mineralleri Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden satın alma hakkı tanıdığı belirtildi. Kong, bakır ve kobalt gibi önemli madenleri işletiyor. Ekonomisini petrolden uzaklaştırmaya çalışan Suudi Arabistan'ın varlık fonu, Tesla'nın sektördeki hakimiyetine meydan okumak isteyen elektrikli araç girişimlerinden biri olan Lucid Group'un da en büyük yatırımcısı konumunda.

Tesla, yeni fabrikası için Suudi Arabistan ile görüşüyor Tam Boyutta Gör
Tesla, hızlı bir şekilde üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Firmanın 2030 yılına kadar halihazırda 2 milyon olan araç üretim sayısını yılda 20 milyona çıkarma hedefi bulunuyor. Bununla birlikte Musk, geçtiğimiz mayıs ayında 2023’ün sonuna kadar yeni bir fabrika için yer seçeceğini aktarmıştı. Tesla’nın şu anda faal olan altı fabrikası var ve yedincisi halihazırda Meksika'da inşa halinde.

Tesla gibi devasa firmaların yatırımları çekmek her ülke için zor zira firmalar bazı imtiyazlar ve teşvikler isteyebiliyor. Ancak esas zorluk genelde bu teşviklerin sağlanmasından kaynaklanmıyor, aslında diğer rakip ülkelerin girişimleri en büyük zorluğu yaratıyor. Türkiye eğer Tesla’nın yatırımını çekmek istiyorsa diğer ülkelerden daha cazip teklifler sunması gerekecek.

Elon Musk'tan yalanlama

Elon Musk, X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı bir gönderide bu iddiayı yalanladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5551 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim