Anlık Bildirim

Tiger Lake-H işlemcileri ortaya çıktı

Intel’in 8 çekirdek 16 izleğe kadar ölçeklenece mobil işlemcileri gün yüzüne çıktı. Taban frekansta düşüş dikkat çekiyor. Modeller güncel PCIe standartını da beraberinde getirecek.

Tiger Lake-H işlemcileri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Hali hazırda mobil kanatta Comet Lake-H işlemcilerini sunan Intel’den yüksek çekirdek sayısına sahip yeni yongalar bekleniyor.

İş istasyonu sınıfı dizüstüler geliştiren DT Research’ün darbelere dayanıklı modeli Intel’in Tiger Lake-H işlemcilerini temel alıyor.

Taban frekansta düşüş

Listelenen yongalarda daha önce sızan test sonuçlarında rapor edilen frekanslara kıyasla düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Core i9-11900H’ın 2.5 GHz’den 2.1 GHz’e düşen taban frekansı, Core i7-11800H’ın 2.4 GHz’den 1.9 GHz’e düşen taban frekansı ve Core i5-11400H’ta 2.7 GHz’den 2.2 GHz’e düşen frekanları dikkat çekti.

Tiger Lake-H işlemcileri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Boost frekansı tarafında ise daha önceden bilinen değerlerde bir  değişikliğe gidilmemiş. Modellerin 45 wattlık TDP ile geleceğini de ekleyelim.

Son olarak 10 nm SuperFin nodundan çıkacak yongaların Willow Cove çekirdekleriyle gelmesi bekleniyor. 20 PCIe 4.0 kanalı sunulacak mobil işlemcilerden güç alacak ilk dizüstüler için bu yılın ikinci çeyreğinin sonlarına işaret ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim