Anlık Bildirim

TSMC, 3nm Apple Silicon M3 ve A17 yongalarını 2022 sonunda üretecek

DigiTimes tarafından yayınlanan rapora göre TSMC, 2022'nin dördüncü çeyreğinde 3nm süreci üzerine kurulu çiplerin ticari üretimine başlamayı planlıyor.          

TSMC, 3nm Apple yongalarını 2022 sonunda üretecek Tam Boyutta Gör

Güvenilir haber kaynaklarından DigiTimes'ın endüstri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Apple'ın ana çip tedarikçisi TSMC, 2022'nin dördüncü çeyreğinde ticari 3nm çip üretimine başlamayı planlıyor.

3nm çipler yüksek performans ve enerji verimliliği sunacak

Apple'ın ilk 3 nm çipli cihazlarını sadece 2023'te piyasaya sürmesi bekleniyor ve daha sonra yeni teknolojiye inşa edilen ilk yonga setleri Mac için M3 ve iPhone 15 için A17 olacak. Her zamanki gibi, daha gelişmiş bir işlem teknolojisine geçmek, gelecekteki bilgisayarların, akıllı telefonların ve tabletlerin daha hızlı ve daha uzun pil ömrüne olanak tanıyan daha yüksek üretkenlik ve enerji verimliliğine yol açacak.

TSMC, 3nm Apple yongalarını 2022 sonunda üretecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz ay The Information portalı, M3 yongalarının 40'a kadar CPU çekirdeği alacağını bildirmişti. Karşılaştırma açısından, mevcut M1'ler 8 CPU çekirdeği sunarken, M1 Pro/Max ise 10 çekirdeğe sahip. Raporun tamamı henüz yayınlanmadı, bu nedenle şu anda çiplerle ilgili başka ayrıntıların mevcut olmadığını da belirtelim

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim