Anlık Bildirim

Sahil Güvenlik için geliştirilen hızlı karakol botlarında seri üretime geçildi

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edilecek 122 hızlı karakol botu projesinde seri üretim aşamasına geçildi. Botlar Türkiye'nin tüm kıyı bölgelerinde faaliyet gösterecek.

Türk kıyılarının yeni koruyucuları için seri üretime geçildi Tam Boyutta Gör

Ares Tersanesi ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan "Kontrol Botu Sözleşmesi" kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

SSB Başkanı İsmail Demir, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün görev ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tedarik edilecek 122 botun seri üretimine başlandığını duyurdu. Demir, botlarla ilgili açıklamasında "Düzensiz göçle mücadele, arama/kurtarma faaliyetleri, kaçakçılıkla mücadele, denizden emniyet/güvenlik operasyonları çevre denizlerde ve iç sularda etkin bir şekilde gerçekleştirilebilecek." dedi.

Ares 35 FPB isimli hızlı karakol botlarından ilki Nisan 2021'de denize indirilmişti. İki adet iç dizel motor ve su jetleri ile karbon takviyeli gelişmiş kompozit kullanılarak vakum infüzyon teknolojisiyle üretilecek 12 metre boyundaki ARES 35 FPB (Fast Patrol Boat-Süratli Devriye Botu) azami 35 knot sürat ve 160 deniz mili menzile sahip olacak.

Botlar Türk Loydu norm ve kurallarına göre inşa edilecek, Türkiye'nin tüm kıyı bölgelerinde faaliyet gösterecek. Botlardan 105 tanesinin Sahil Güvenlik Komutanlığına, 17 tanesinin de Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6515 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, sahil güvenlik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim