Anlık Bildirim

Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Türk Telekom’dan gençlere siber güvenlik ödülleri

Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Türk Telekom tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Fikir Maratonu ile parlak fikirlere 100 bin TL değerinde ödül verildi.        

Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Türk Telekom’dan gençlere ödül Tam Boyutta Gör

Türkiye’deki açık kaynak yazılım ekosistemini geliştirmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde geliştirilen Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun Türk Telekom ile birlikte organize ettiği Siber Güvenlik Fikir Maratonu tamamlandı. Siber güvenlik alanında yenilikçi fikre sahip gençlerin yarıştığı fikir maratonunda “Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri ve Çözümleri” teması işlendi. Yarışmanın kazananları belli oldu.

Siber Güvenlik Fikir Maratonu, 13-17 Aralık tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlendi. 3 Ocak Pazartesi günü düzenlenen tören ile kazananlara ödülleri takdim edildi.

Fikir maratonuna katılan 11 ekibin fikirleri jüri tarafından değerlendirildi. ‘Bioauth: Browser Fingerprinting ve Makine öğrenmesiyle Davranışsal Biyometrik Kimlik Doğrulama’ fikriyle birinci olan Unicorn takımı 50 bin TL, ‘DrawPass: Kullanıcıya Özgü Yazma ve Resmetme ile Biyometrik Kimlik Doğrulama’ ile ikinci olan Eternal takımı 30 bin TL ve Blocco360: Yeni Nesil Blokzinciri ile Kimlik Doğrulama’ ile üçüncü olan Blocco360 takımı ise 20 bin TL değerinde ödülün sahibi oldu.

Törende konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, yarışmaya katılan gençlerin fikirlerinin siber güvenlik alanında son derece yenilikçi çözümler olduğunu belirtti. Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya, yarışmaya 53 bireysel ve takım başvurusu alındığını, ön değerlendirme sonucunda 11 takımın proje fikrinin seçildiğini ve sonrasında 10 kişilik jürinin değerlendirmesinin ardından kazananların belirlendiğini ifade etti.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural şu değerlendirmede bulundu: “Türk Telekom olarak siber güvenliğin, ulusal güvenliğin önemli bir unsuru olduğunun bilinciyle Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezinde yerli ve millî siber güvenlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanda yetişmiş insan kaynağına katkı sağlamaya da devam ediyoruz. Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun aktif üyesi olarak ekosistemin gelişmesi için nitelikli yazılımcı sayısını artıracak projelerin yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Siber Güvenlik Maratonu’nu bu yıl “Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri ve Çözümleri” temasıyla yaptık. Türk Telekom Siber Güvenlik Fikir Maratonu kapsamında seçilen 11 takım, fikirlerini sektörün önde gelen isimlerine sundular. Türkiye’nin siber güvenlik ve veri gizliliğiyle ilgili teknolojilerini iyileştirmesi, nitelikli insan kaynağı eksikliğini gidermesi ve altyapısını değişen teknolojiye uyumlu ve güncel tutması gerekiyor. Türk Telekom olarak bu alanlarda ülkemize katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim