Anlık Bildirim

2021'de KVKK'ye rekor başvuru!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılında kuruma rekor başvuru yapıldı.                                              
1

2021'de KVKK'ye ne kadar başvuru yapıldı? Tam Boyutta Gör

2021 yılının geride kalmasıyla birlikte Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) güncel istatistiklerini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre KVKK’nin faaliyetlerine başladığı 12 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadarki süreçte kuruma 11 bin 514 başvuru yapıldı. Bunlardan 10 bin 156'sı sonuçlandırıldı, bin 358'inin işlem süreci devam ediyor.

2021 yılında başvuru rekoru kırıldı ve KVKK’ye 4 bin 513 başvuru yapıldı. Bugüne kadarki en çok başvurunun yapıldığı sene olarak kayıtlara geçti.

Bugüne kadar KVKK’ye 726 veri ihlali yapıldı. Bunlardan 169’u kamuoyuna duyuruldu. Bugüne kadar 6 ilke kararı alındı.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte veri işleme teknolojileri de artıyor. Hangi verinin işleneceği, hangi verinin güvenli bir şekilde saklanması gerektiği konuları tartışma yaratıyor. KVKK verinin kullanımı ile ilgili çeşitli raporlar yayımlayarak firmaları bilgilendirmeye çalışıyor.

2021 yılında "Yapay Zeka Alanında Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Tavsiyeler", "Biyometrik Verilerin İşlenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlara İlişkin Rehber" ve "Unutulma Hakkının Arama Motorları Özelinde Değerlendirilmesi Broşürü" çalışmaları yayımlandı. Ayrıca Uluslararası Kişisel Verileri Koruma Kongresi'nin düzenlendiği, dünyanın çeşitli ülkelerinden veri koruma otoritelerinin yöneticileriyle kişisel verilerin korunması alanındaki güncel gelişmelerin masaya yatırıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim