Anlık Bildirim

Türkiye, Etiyopya'da petrol ve doğal gaz çıkaracak

Türkiye ve Etiyopya arasında yapılan iş birliğine göre Türkiye, Etiyopya'da petrol ve doğal gaz arayacak. Petrol, doğal gaz çıkarılması ve taşınması konusunda iş birliği yapacak.

Türkiye, Etiyopya'da petrol ve doğal gaz çıkaracak Tam Boyutta Gör

Son günlerde Afrika topraklarında ve denizlerinde petrol ve doğal gaz çalışmaları için kolları sıvayan Türkiye, önemli bir anlaşmaya imza attı. Türkiye, Etiyopya’da petrol, doğal gaz arayacak ve işletecek. Türkiye ve Etiyopya arasında imzalanan sözleşme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Etiyopya, ilk olarak 2015 yılında zengin petrol ve doğal gaz keşfetti. Bulunan petrol ve doğal gazın Cibuti Limanı’na ulaştırılması için boru hattı inşa edildi. Boru hatlarından birinin yapımını ABD, diğerini Çin üstlendi. Etiyopya, topraklarındaki zengin kaynakları çeşitli ülkelerle paylaşıyor. Bölgede bol miktarda doğal kaynak olduğu tahmin ediliyor. Etiyopya’nın komşu ülkeleri Somali ve Kenya’dan sık sık petrol ve gaz keşfi haberleri geliyor.

Yapılan anlaşma; Etiyopya’da petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının yapılmasını, altyapılarının inşasını, bakımı ve gaz teknolojilerinin uygulanması konusunda iki ülke arasında ortak projeler geliştirilmesini içeriyor. Ayrıca mineral ve hidrokarbon alanlarında eğitim programları, bilgi ve deneyim paylaşımı, konferans ve fuarlara katılım gibi hususlarda ikili iş birliğinin desteklenmesi, özel şirketlerin Etiyopya'da yatırım yapmaya teşvik edilmesi ve onaylanması için altyapıyı hazırlıyor.

Anlaşmanın 3. maddesinin 1. fıkrasının a bendine göre; Türkiye ve Etiyopya şu konularda iş birliği yapacak:

  • Mineral, petrol, doğal gaz arama ve işletmesinin geliştirilmesi ve teşviki,
  • Petrol türevlerinin depolanması, pazarlanması, taşınması ve dağıtımı,
  • Petrol altyapılarının inşası, bakımı,
  • Gaz altyapılarının inşası, bakımı ve gaz teknolojilerinin uygulanması için ortak projelerin tespiti ve geliştirilmesi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10777 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, petrol ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim