Anlık Bildirim

Sinemalar açıldı: Hangi filmler vizyona girecek?

Sinema salonlarının aylar süren pandemi yasağı sona erdi. Bugün itibariyle salonlar açılabilecek. Henüz zincir salonlardan açılış hakkında açıklama yapılmadı.

Sinemalar açıldı: Hangi filmler vizyona girecek? Tam Boyutta Gör

1 Haziran itibariyle normalleşmenin ilk adımları atıldı. Çeşitli yasaklar gevşetildi. Pandeminin başlangıcından beri uzun süre kapalı olan ve en son Aralık 2020’den beri kesintisiz olarak yasaklanan sinema salonları, bugün itibariyle yeniden faaliyete başlayabilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ne göre sinema salonları yüzde 50 kapasite sınırına uyulması şartıyla hafta içi ve Cumartesi günleri 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Salonlar yüzde 50 kapasiteyle ve bir koltuk dolu, bir koltuk boş şekilde seyirci ağırlayacak.

Genelgeye göre sinemamaların açılması serbest ancak ülkemizdeki salonların neredeyse tamamını oluşturan Cinemaximum, Cinetime, Cinemarine, Avşar Sinemaları gibi sinema zincirleri henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bugün sinemaya gitmek isteseniz açık herhangi bir salon bulunmuyor. Açılış için yeni filmlerle anlaşma yapılması ve teknik hazırlıkların tamamlanması bekleniyor.

Biletlerdeki Eğlence Vergisi yüzde 10’a çıktı

Sinema salonlarını desteklemek amacıyla biletlerden alınan Eğlence Vergisi sıfırlanmıştı ancak bu destekten kimse yararlanamadı. Sinema biletlerinden alınan eğlence vergisinin 22 Aralık 2020’den 31 Mayıs 2021’e kadar yüzde 0 olarak uygulanmasına karar verildi. Salonlar bu sürecin tamamında kapalıydı ve vergi indiriminden yararlanamadı. Bugün kararname sona erdi ve salonlar açılıyor. Kararnamenin uzatılması yönünde yeni bir karar alınmadığı için biletlerden yüzde 10 oranında Eğlence Vergisi alınacak. KDV ise yüzde 1 olarak alınacak.

Hangi filmler vizyona girecek?

Henüz sinema salonu zincirlerinden açılışa dair resmi bir açıklama gelmediği için hangi gün hangi filmler gösterime gireceği kesin olarak belli değil.

Çin, İngiltere, Güney Kore, Meksika, Endonezya, Yeni Zelanda, Endonezya, Ukrayna, İtalya, İspanya, Avustralya, Rusya, Katar, Portekiz ve birkaç ülkede daha sinemalar tam olarak faaliyet gösteriyor. Bu ülkelerde vizyona giren filmlerden bazıları bizim ülkemizde de vizyona girecek. Ülkemizde vizyona girmesi muhtemel yeni filmler şunlar:

  • A Quiet Place Part II
  • Cruella
  • Spiral
  • World War Z
  • Godzilla vs. Kong
  • Mortal Kombat
  • Dream Horse
  • Nobody
  • Hızlı ve Öfkeli 9 (25 Haziran)
  • Black Widow (9 Temmuz)
  • Space Jam: A New Legacy (16 Temmuz)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10993 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, film ve
2 etiket daha Türkiye Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim